Kikiju iz Beča novi BMW i kuća pod vodom, iz poplavljene sobe spasio samo mačku i plejstejšn: "Sve uništeno"

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 18

Mladić Kiki (21) iz Untermalebarna kod Sirndorfa pričao je o svom iskustvu u poplavama, koje trenutno potapaju Austriju, Češku i Poljsku. Voda u kući do kolena, a šteta je, nažalost, ogromna, priča ovaj rođeni Bečlija.

Vatrogasci su do 5 sati ujutru očajnički pokušavali da ispumpaju vodu ispred kuće 21-godišnjeg Kikija, ipak, njihovi pokušaji bili su bezuspešni. U nedelju u 9 sati, voda je prodrla u unutrašnjost porodične kuće mladog automehaničara.

Na video-snimku se čuje njegov ujak kako govori: "Kiki, ovde je ušla voda".

- Voda je sada do kolena u kući, a spolja je bila visoka oko jednog metra – uspeli smo da spasemo vrlo malo stvari i prebacimo ih na gornji sprat pre nego što smo morali da pobegnemo. Sve ostalo je uništeno - izjavio je Kiki.

Njegov BMW Serije 7, kupljen pre samo mesec i po dana za 5.000 evra, kao i kompletan dnevni boravak uključujući kauč, kuhinju sa frižiderom, toalet i električne uređaje u pomoćnoj zgradi (veš mašina, sušilica) – sve je pod vodom.

- Samo uništeni predmeti čine štetu veću od 50.000 evra – osiguranje će pokriti maksimalno 20 procenata - procenjuje Kiki.

Rođeni Bečlija se pre tri godine preselio na selo. Sada je suočen sa najvećim mukama u svom životu. Ipak, mladić se suočio sa prirodnom katastrofom s dozom crnog humora. U noći je, sa spakovanim koferom, seo na klupu, dok su mu noge opušteno bile u vodi, njegove sliku možete pogledati na ovom linku. Nekoliko sati kasnije više nije bilo ničega čemu bi se mogao smejati – niti spašavati.

- Samo sam uspeo da iznesem aparat za kafu, televizor sa plejstejšnom i ozvučenjem na sprat - opisuje Kiki te teške jutarnje sate pre evakuacije oko 10 sati i dodaje:

- Noćas smo se još zajedno borili, ali ujutru smo svi morali da odustanemo.

Na sreću, Kiki je uspeo da spase svoju voljenu mačku Lunu i maltezera Maksija uz pomoć ujaka kroz prozor. Kiki i njegov 12-godišnji brat sada su, zajedno sa majkom (47), koja je stigla iz Beča, smešteni kod sestre u susednom selu. Zajedno sada čekaju uz hleb i puter da se situacija smiri. Trenutno imaju dovoljno zaliha, prenosi Huete.

- Ali sutra ćemo morati da idemo u kupovinu plivajući - dodaje Kiki.

(Telegraf.rs)

Video: Odjednom se nebo zacrnelo, a vetar je počeo da nosi sve: Zastrašujući snimak nevremena u Hrvatskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    15. septembar 2024 | 18:01

    Bespotrebna reportaža, čak šta više neukusna, ljudi gube živote najbližih a jedan polovan BMW 'serije7' od ' od 5000 evra je obična stvar koju sutra možete kupiti, život ne možete. A spasio je TV i plejstejšn jel? To je bitno.

  • Züri

    15. septembar 2024 | 17:05

    Boli ga uvo jer ima osiguranje za imovinu,samo da mu ostane glava zdrava.

  • Sibin

    15. septembar 2024 | 17:11

    Kakva li je to bolest, pod vodom mu je Bmw????!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA