Bujica nosi automobile sa ulica u Poljskoj: Voda guta sve pred sobom, prizori su kataklizmični

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Posle jake kiše, na jugozapadu Poljske je pukla brana, prenose poljski mediji. Nakon što je struktura u Stronie Slaskie, Donja Šlezija, popustila, voda sada teče niz reku Biala Ladecka i ide ka oblasti Glatzer Neisse, saopštio je Meteorološki institut Ks.

Mase vode nose sve sa sobom, pokazuju snimci sa društvenih mreža, a kako se može videti na snimku ona nosi i automobile. Mnogi ljudi su ostali kod kuće i sada se očajnički drže u svojim domovima. Policija je poslala spasilački helikopter u to područje kako bi ljude zarobljene u vodi prebacila na sigurno, ali prema poljskom portalu „Fakt.pl“ postoje problemi u komunikaciji na licu mesta. Dežuraju vojnici iz vojske i domaće bezbednosti, navodi se.

U rezervoaru Otenštajn u Donjoj Austriji, voda nastavlja da raste svakog minuta. Zbog stalne kiše i dotoka nabujale reke Kamp, vodostaj je u stalnom porastu, iako se puštaju kontrolisane količine vode, objasnio je za DPA portparol snabdevača energentima EVN Stefan Zak. Očekuje se da će za jedan do dva sata voda prvi put proteći kroz brane na vrhu brane. Situacija je pod kontrolom, naglasio je Zak.

(Telegraf.rs)

Video: Odjednom se nebo zacrnelo, a vetar je počeo da nosi sve: Zastrašujući snimak nevremena u Hrvatskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA