Počele evakuacije i u Beču zbog nevremena usled ciklona Boris: Jedan vatrogasac stradao u oluji

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U Donjoj Austriji je proglašen katastrofalni i civilni alarm, poplave i snegovi zaustavili su ovu zemlju. Od jutros su vatrogasci već stotine puta intervenisali širom Austrije. Međutim, jaki pljuskovi i dalje traju, a u Donjoj Austriji će, prema prognozama, kiša padati bez prestanka barem do popodneva.

Vatrogasac, koji je bio na zadatku, poginuo je dok je ispumpavao vodu iz podruma, prenosi Kronen Zeitung.

Situacija sa poplavama je i dalje kritična u celoj zemlji, a vatrogasne jedinice su uglavnom fokusirane na spasavanje ljudi. U planinskim predelima je zbog zahlađenja već došlo do jakih zimskih uslova. Prve kuće su poplavljene u glavnom gradu, a reka Beč izlila se iz korita, kao i Dunav. Zbog poplava zatvorene su metro linije, a tramvajske linije voze u različitim intervalima.

Prve evakuacije u Beču

Bečka profesionalna vatrogasna služba registrovala je više od 1.100 intervencija u poslednjim satima zbog ekstremnih vremenskih uslova. U Penzingu rečica Vin je na nekoliko mesta izašla iz korita. Neka domaćinstva su morala da budu evakuisana, prenosi Heute.

Prema rečima vatrogasaca, neka zdanja se sada mogu pristupiti samo čamcem. Stanovnici su morali biti evakuisani u ranim jutarnjim satima.

(Telegraf.rs)

Video: Odjednom se nebo zacrnelo, a vetar je počeo da nosi sve: Zastrašujući snimak nevremena u Hrvatskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA