Nove žrtve nevremena u Evropi: Sneg iznenadio planinare, spasioci nisu stigli na vreme, žena umrla od hladnoće

 
Z. K.
Z. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Žena iz Kanade preminula je tokom planinarenja na Dolomitima kad je grupu turista iznenadilo nevreme!

Turisti su doputovali u italijanski park prirode Puez-Gajsler i hteli su da otpešače do kolibe koja se nalazi na 2475 metara visine. Međutim, iznenada je počeo da pada sneg, a turisti iz Kanade su najverovatnije izgubili orijentaciju i skrenuli s planinarske staze.

Žena, koja je imala 57 godina, bila je u društvu jednog poznanika. Uputili su poziv za pomoć u četvrtak uveče nakon čega je počela trka s vremenom. Za spasavanje nije bilo moguće koristiti spasilački helikopter jer su bili loši vremenski uslovi.

- Neprestano smo pokušavali da poletimo helikopterom, ali nije išlo. Tokom tog vremena izgubili smo ženu - rekao je upravnik spasilačkog centra u gorskoj službi spašavanja Val Gardena.

Spasilački timovi su morali da krenu peške sa vrećama za spavanje i šatorom. Trebalo im je dva sata da stignu do kanadskog para i time su izgubili važno vreme.

Žena je bila živa kad su spasioci došli do nje. Više, međutim, nije mogla da se pomera, a preminula je nakon kratkog vremena na rukama spasitelja. Iz gorske službe spasavanje navode da je dvoje planinara bilo dobro opremljeno, ali vetar jačine oko 50 km/h i hladnoća bili su previše ekstremni.

Muškarac je zbog lošeg vremena morao da još jednu noć provede na mestu nesreće s dvojicom gorskih spasilaca.

Jako nevreme, podsetimo, odnelo je pet života u Rumuniji.

(Telegraf.rs/Avaz)

Video: Odjednom se nebo zacrnelo, a vetar je počeo da nosi sve: Zastrašujući snimak nevremena u Hrvatskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA