Jutjuber pronašao srušeni avion Pabla Eskobara u džungli: Zatekao sablasnu scenu, a misterija je sada još veća

 
A. P.
A. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Jutjuber Majk Korej je sa svojim timom bio u trodnevnoj avanturi tragajući za srušenim avionom za šverc kokaina, koji je pripadao Pablu Eskobaru, najpoznatijem narko baronu svih vremena.

Korej je snimio dokumentarac o svojoj avanturi. On je kako prenosi portal "Ladbible", krenuo duboko u meksičku džunglu na poluostrvu Jukatan kako bi pronašli avion.

U pitanju je veliki transporni avion koji se srušio prevozeći vleiku pošiljku droge. Srušio se nedaleko od grada Selestuna u Meksiku. Avion je otkriven tek 13 godina kasnije.

Vlasti još ne znaju šta se zapravo dogodilo sa avionom, kao i kakva je bila sudbina njegove posade i putnika. Kada je otkriven, teret koji je trebalo da bude u avionu je misteriozno nestao.

Okružen šumom mangrova, do aviona je gotovo nemoguće doći. U stvari, poluostrvo je poznato po tome što je super izazovno, kao i dom nekim prilično strašnim stvorenjima, uključujući otrovne zmije koje žive u žbunju.

Iako postoje glasine da je avion pripadao Pablu Eskobaru i da je prevozio drogu, to zapravo nikada nije zvanično potvrđeno. Polazeći da vide šta bi mogli da otkriju, Majk i ekipa su se suočili sa zmijom samo nekoliko sati nakon poslaka.

"Znali smo da će ova avantura će biti intenzivna, ali trenutno pokušavamo da je preskočimo bosih nogu. Ne znamo kakva je to zmija. S**** koja radimo za avanturu. To je sablasno. Svuda je mreža šiljaka i udica", rekao je on.

Na kraju, nakon tri dana pešačenja kroz grubi teren, Majk i tim stižu do aviona, koji je duboko u džungli.

"To je to! Pronašli smo!", uzvuknuo je Majk i nastavio:

"Nekako se osećam kao na planinskom vrhu. Tako smo srećni što smo uspeli".

Nakon što su istražili olupinu, Majk je otkrio da su pilotovo sedište, volan i prozor još netaknuti, dok se činilo da je vrh aviona prekriven rupama od metaka. Unutrašnjost aviona je bila prilično prazna.

Tim je pronašao nekoliko buradi u blizini krila. Veruje se da se u njima nalazio kokain.

"Možda su oboreni, možda je postojao neki drugi problem", rekao je Mike odajući:

"Pretpostavljam da su se srušili, da nisu umrli i da su pokušali da se vrate i umrli su u šumi. Ili su ih spasili u helikopteru, na ovome sada nema tereta, misteriozno je nestao. Misterija je nerešena".

Kolumbijski narko baron Pablo Eskobar imao je 44 godine kada je ubijen u sukobu sa kolumbijskim specijalcima početkom decembra 1993.

(Telegraf.rs)

Video: Zbog njih mit o Pablu Eskobaru i dalje živi: Upoznajte neobični vrt u Kolumbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA