Najstrašniji snimak poplava u Evropi nastao je danas u Rumuniji: Voda dostiže 1,5 metara

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Četiri osobe stradale su u olujnom nevremenu koje je pogodilo istočnu Rumuniju. Spasilačke službe borile su se da spasu 95 ljudi u teško pogođenim istočnim okruzima Galati i Vaslui, saopštilo je Odeljenje za vanredne situacije ne navodeći detalje o načinu smrti preminulih, prenosi AP. Helikopter "Blek hok" (Black Hawk) raspoređen je u Galati kako bi pomogao u misijama potrage i spasavanja.

Sada je iz ovog dela Rumunije stigao ubedljivo najstrašniji snimak poplava.

Bujica je toliko jaka da gotovo nosi čoveka koji stoji usred nje, iako se vidi da on pokušava da se održi i nastava da hod u suprotnom smeru od kretanja reke.

- U poslednja 24 sata, maksimalne padavine su zabeležene na sledećim stanicama: hidrometarska stanica Carja, okrug Vaslui – 165,8 l/m²; hidrometarska stanica Ganesti, okrug Galați – 148,1 l/m². Lokaliteti pogođeni poplavama uključuju Peche, Costache Negri, Slobozia Conachi, Cuza Voda, Tudor Vladimirescu, Corni, Baneasa, Suceveni, Varlezi, Cudalbi, Berești Meria i Mandrești. U naselju Cudalbi, situacija je posebno teška, s vodom koja dostiže visinu od oko 1,5 metara - piše u opisu ovog strašnog snimka.

Dramatične scene možemo videti i u drugim delovima Evrope. U Češkoj je evakuisano preko 180 pacijenata iz bolnice u gradu Brno, 65.000 domaćinstva je ostalo bez struje. Bratislava i Beč strahuju od izlivanja Dunava, a ništa bolja situacija nije ni u Poljskoj, Nemačkoj i Mađarskoj.

(Telegraf.rs)

Video: Poplava u Ripnju: Bez reakcije nadležnih, meštani suočeni sa velikom štetom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA