Sin Osame bin Ladena je ipak živ? Tvrde da "Princ terora" priprema jezivi povratak Al Kaide i sprema pakao

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Prošlo je tri dana nakon komemoracije terorističkih napada 11. septembra kada je tadašnji američki predsednik Donald Trump 2019. godine izjavio: Sjedinjene Američke Države su ubile sina Osame bin Ladena (54).

Hamza bin Laden (34) je bio smatran za navodnog lidera terorističke organizacije Al-Kaida, koja je izvela napade na Svetski trgovinski centar i Pentagon pod vođstvom njegovog oca.

Tada je Bela kuća saopštila da je Hamza bin Laden ubijen u antiterorističkoj operaciji "u regionu Avganistan/Pakistan". Ipak, tada je izostao DNK dokaz da potkrepi iznesene činjenice.

Britanski "Mirror" navodno je imao uvid u najnoviji izveštaj obaveštajnih službi u kom se citira da ,,Hamza bin Laden nije samo živ, već je aktivno uključen u povratak Al-Kaide. On je "dospeo na vrh Al-Kaide i usmerava je ka njenom najjačem povratku od rata u Iraku", navodi se.

Analiza sugeriše da je Hamza bin Laden, poznat kao Princ terora, preživeo pokušaje CIA da ga ubije 2019. godine. Navodi se da tajno vodi Al-Kaidu dodatno su potkrepljeni obaveštajnim izveštajima prema kojima je njegov brat Abdullah takođe duboko umešan u mrežu. Ovo dalje implicira, a kako se navodi, da je njihov otac, pokojni organizator napada 11. septembra, stvorio terorističku mrežu i dinastiju koja je opsednuta ubijanjem širom sveta i to čak i posle njegove smrti.

Telegraf.rs ove navode ne može nezavisno da proveri.

Prema izveštajima, potomak Bin Ladena navodno većinu svog vremena provodi u avganistanskom gradu Džalalabad, oko 150 kilometara od Kabula.

Takođe, ,,zajedno sa svojim bratom Abdullahom bin Ladenom (48), Hamza je navodno osnovao deset kampova Al-Kaide za obuku terorista", navodi se u izveštaju a prenosi Bild.

"Paralele između trenutne situacije i uvoda u napade 11. septembra su alarmantne", citira Mirror upozorenje, navodno iz obaveštajnih dokumenata.

Dodaje se i da su ,,njihovi lideri u kontaktu s njim, održavaju redovne sastanke. Štite njega i njegovu porodicu".

"Ovu duboku povezanost između Al-Kaide i Talibana moraju da razumeju zapadne vlade", navodi se.

Sjedinjene Američke Države još nisu zvanično komentarisale da li su ovi obaveštajni izveštaji tačni.

(Telegraf.rs)

Video: Uništen murala Novaku Đokoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA