Kirbi: Bela kuća ozbiljno shvata pretnje i neće dozvoliti udare na teritoriju Rusije

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Kirbi: Bela kuća ozbiljno shvata pretnje i neće dozvoliti udare na teritoriju Rusije

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države još uvek nisu promenile svoj stav o upotrebi raketa dugog dometa na teritoriji Ruske Federacije.

Kirbi je naveo da ne očekuje da će današnji razgovor američkog predsednika Džozefa Bajdena i britanskog premijera Kira Starmera rezultirati najavom promene američke politike u vezi sa upotrebom projektila na ruskoj teritoriji.

"Nema promene u našem stavu u vezi sa obezbeđivanjem Ukrajini mogućnosti za udare oružjem dugog dometa unutar Rusije. Ne bih očekivao nikakvu veliku najavu u tom pogledu", rekao je Kirbi, prenosi Rojters.

On je naglasio da SAD ozbiljno shvataju upozorenje ruskog predsednika Vladimira Putina da će smatrati da je Zapad direktno uključen u sukob ako Ukrajina ispali zapadne rakete dugog dometa na Rusiju,

"Ovo nije retorika koju ranije nismo čuli od njega. Očigledno se pokazao sposobnim za agresiju... Da, mi ove komentare shvatamo ozbiljno", naveo je Kirbi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ukrajinci srušili Putinu ključni most

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    14. septembar 2024 | 07:40

    NA AMERIMA JE DA ODLUCE DALI ZELE MIR ILI APOKALIPSU -KRAJ LJUDDKE VRSTE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA