Istražuje se misteriozna smrt mladog novinara, koji je bio "glas Ukrajine" na Zapadu: Umro na odmoru

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Nagrađivani novinar britanskog Telegraph-a Dejvid Nouls, koji je važio za "glas Ukrajine" u Britaniji, iznenada je preminuo ove nedelje u 33. godini.

Nouls je preminuo dok je bio na odmoru u Gibraltaru, a britanski protivteroristički inspektori sada pomažu policiji u istrazi u vezi sa njegovom smrću.

Novinar, koji je vodio podkast 'Ukrajina: Najnovije', preminuo je, kako se sumnja, od srčanog zastoja, ali se još čekaju rezultati obdukcije.

Nouls je, inače, još 2023. bio stavljen na popis osoba kojima je zabranjen ulazak u Rusiju zbog podkasta koji je bio pokrenut na dan kada je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu, zajedno s još dvoje novinara Telegrapha. Zbog svega policija je potvrdila kako se njegova smrt detaljno istražuje, navodi Daily Mail.

"Bliski rođaci preminulog su obavešteni i imenovan je stručni službenik za porodicu. Dogovoreno je da se obavi obdukcija. Zahtev za policijsku 'uzajamnu pomoć' za specijalističku podršku predat je policiji Ujedinjenog Kraljevstva, iako u ovom trenutku nema posebnih zabrinutosti u vezi sa smrću", naveli su zvaničnici.

Sledeći zahtev RGP-a, najstarija policije Komonvelta izvan Ujedinjenog Kraljevstva, za uzajamnu pomoć, detektivi iz britanske protivterorističke policije imenovani su da pruže podršku istrazi, zbog svojih postojećih sposobnosti i iskustva u bavljenju međunarodnim istragama.

Nakon tragedija se oglasila i Dejvidova porodica.

"Videli smo izjavu Kraljevske gibraltarske policije o Dejvidu, posebno tvrdnju da 'nema posebnih zabrinutosti u ovom trenutku u vezi sa smrću'. Ne želimo više ništa da kažemo dok vlasti sprovode istragu i molimo da se poštuje privatnost porodice", saopštila je porodica.

Njegov otac Piter je ranije rekao da je Dejvidova posvećenost novinarstvu bila jaka.

"Nikada nije bio ponosniji nego kad je konačno odbacio titulu menadžera i vratio titulu novinara. Bio je potpuno angažovan s pričom o invaziji na Ukrajinu u punom opsegu i uticaju na njen narod, četiri puta je putovao u zemlju i uvek planirao sledeći", rekao je otac.

(Telegraf.rs)

Video: Ceo svet danas gleda u Kinu: Svečani doček za ruskog predsednika Vladimira Putina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitam se

    13. septembar 2024 | 00:51

    Kako baš britanska ...na da se nađu pri ruci u istrazi??? Poseidon!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA