Oglasile se sirene u Nemačkoj tačno u 11 sati: Ljudima stigle i poruke upozorenja, evo šta se krije iza svega

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Tačno u 11 časova danas su se u Nemačkoj oglasile "sirene" sa svih mobilnih telefona, televizora i radio aparata koji su aktivni na teritoriji te države, u svojevrsnoj probi uzbune, najavljenoj pre nekoliko dana.

Upozorenje je u 11 sati pokrenula Federalna kancelarija za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama (BBK) u Bonu. Između ostalog, građani su putem "Cell Broadcast" sistema na svoje mobilne telefone dobili poruku upozorenja.

Na mobilnom telefonu se pojavila poruka na kojoj je pisalo: "Alarm za hitne slučajeve.  Obeležavamo dan upozorenja širom zemlje" uz napomenu da nema opasnosti.

Dan upozorenja obeležen je širom zemlje 12. septembra, a namenjen je testiranju alarmnih sistema u slučaju vanredne situacije, piše Bild.

Svaki pojedinac može da proveri da li sistem upozorenja na njegovom pametnom telefonu radi i da problem reši ukoliko postoji.

Iako je savezna vlada takođe upozoravala na opasnost putem radija, televizije, interneta, displeja ili kamiona sa zvučnicima i sirena, poruka upozorenja putem mobilne usluge Cell Broadcast na mobilnim telefonima je najefikasnija.

"Bez drugih kanala upozorenja ne možemo direktno doći do velikog broja ljudi", saopštila je Federalna kancelarija za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama.

(Telegraf.rs)

Video: Pored njega vam alarm nije potreban: Papagaj peva od rane zore

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    12. septembar 2024 | 14:56

    Ne krije se nista. Odavno najavljeno testiranje sistema za uzbunjivanje.

  • slobinetu

    12. septembar 2024 | 16:48

    Јел то швабе нешто знају што ми не знамо?

  • Gosenn

    12. septembar 2024 | 16:30

    Kako mislite da vam ta skalamerija radi kad vam Rusi isključe struju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA