Ukrajinci tvrde da su srušili ruski avion vredan 50 miliona dolara: Objavljen i snimak napada

 
A. M.
A. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Ukrajinska vojska srušila je moćni ruski borbeni avion tipa Su-30M tokom operacije u Crnom moru, objavila je danas ukrajinska vojna obaveštajna agencija HUR.

Objavljen je i snimak rušenja aviona. Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, obaranje aviona izvedeno je ručnim bacačem protivvazdušnih raketa.

Radi se o jednom od modernijih ruskih borbenih aviona čija cena iznosi oko 50 miliona američkih dolara. Avion koji je srušen u more pripadao je 43. zasebnoj pukovniji mornaričkog vazduhoplovstva ruskih oružanih snaga, koja je smeštena na aerodromu grada Sake na okupiranom Krimu.

Rusi su izgubili kontakt s mlaznjakom juče oko 5 sati ujutro. Otprilike tri sata kasnije pokrenuli su operaciju potrage i spašavanja u kojoj su učestvovali avion An-26, kao i helikopteri Mi-8 i Ka-27, objavili su ukrajinski izvori.

Oko sedam sati kasnije su izvestili zapovedništvo o karakterističnoj mrlji vazduhoplovnog goriva otkrivenoj u moru, 70 kilometara severozapadno od rta Tarkankut, a ubrzo su videli i olupinu uništenog Su-30SM, navode Ukrajinci.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić u Berlinu na sastanku ministara unutrašnjih poslova u okviru Berlinskog procesa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    12. septembar 2024 | 08:39

    UKRAJINCI SE HVALE A SVAKO VIDI I ZNA DA NATO FASISTI RATUJU PROTIV RUSIJE !!!

  • Miroslav

    12. septembar 2024 | 09:15

    Kojim su brodovima Ukrajinci prosetali crnom morem i stilom « Ramba » bazukom unistili avion koji i da jeste unisten vredi 6-7 puta jeftinije nego svaki zapadni. Price za bajke Grim …..

  • Z

    12. septembar 2024 | 08:43

    Pa taj avijon jeftin odnosno na druge,np/ francuski...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA