Farmeri ubili Mariju i još jednu ženu, pa njihovim telima nahranili svinje: Slučaj šokirao Južnu Afriku

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Trojica muškaraca u Južnoj Africi optužena su za ubistvo dve žene od 47 i 34 godine , a onda su njihovim telima nahranili svinje na farmi na kojoj rade. Suđenje za ubistvo počelo je ove nedelje.

Vlasnik farme Zakarija Johanes Olivije (60), nadzornik Adrijan Ridolf de Vet (19) i radnik farme Vilijam Musora (45) suočeni su s dve tačke optužnice za ubistvo s predumišljajem, jednom tačkom za pokušaj ubistva i posedovanje vatrenog oružja bez dozvole.

Njihove žrtve Lokadiju Ndlovu i Mariju Makgato su u avgustu došle na farmu u severnoj pokrajini Limpopo kada su ubijene, piše Sky News.

Suprug Lokadije je bio sa njim u tom trenutku i rekao je da je i on upucan na farmi. Uspeo je da otpuzi do obližnjeg puta gde je potražio pomoć pre nego što je odveden u policijsku stanicu gde je pozvana hitna pomoć.

Ndlovu je policiji rekao šta se dogodilo pre nego što su policajci posetili farmu, ali nisu pronašli žene, navodi južnoafrička novinska stranica IOL.

Nekoliko dana kasnije policajci su pronašli tela u svinjcu na farmi. Policija je potvrdila da su svinje izmrcvarile žene te da su na telu imale brojne rane od vatrenog oružja.

Dve žene i preživeli Ndlovu ušli su na farmu kako bi pokušali da uzmu mlečne proizvode koji su istekli, a koje je onde istovario kamion.

Trojica optuženih pojavili su se u utorak na prekršajnom sudu u Limpopu. Ostaće iza rešetaka do završetka suđenja.

Ovaj slučaj izazvao je bes u Južnoj Africi, a nekoliko političkih stranaka protestovalo je ispred suda tražeći da se muškarcima uskrati puštanje na slobodu i da se suoče sa najstrožom mogućom kaznom.

Suđenje farmerima se nastavlja sledećeg meseca.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić u Berlinu na sastanku ministara unutrašnjih poslova u okviru Berlinskog procesa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    12. septembar 2024 | 08:50

    Затворити их живе у свињац и оставити...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA