Opsednuti otac proganjao ćerku kao da joj je ljubavnik, pa zadavio: Pobegao iz zemlje, velika potraga u toku

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Otac iz Jute, optužen za ubistvo svoje ćerke koja je bila zamenica šerifa, pre nego što je pobegao iz zemlje, navodno je postajao "sve više opsednut i kontrolisao" ćerkino ponašanje pre njene smrti, navodi se u policijskom izveštaju, do kog je došao magazin People.

Prema izveštaju, istražitelji su rekli da su poruke koje je Hektor Ramon Martinez-Ajala (54) slao svojoj 25-godišnjoj ćerki Marbelji Martinez bile "više nalik na poruke ljubomornog ljubavnika nego na poruke oca", piše People.

Martinez-Ajala je optužen 6. septembra za ubistvo, dve tačke ometanja pravde, proganjanje osobe s kojom je živeo, neovlašćeno posedovanje finansijske kartice, neovlašćenu upotrebu finansijske kartice i neovlašćeno posedovanje tuđih ličnih dokumenata.

Vlasti tvrde da je pobegao iz zemlje nakon ubistva.

"Radimo sa brojnim agencijama danonoćno kako bismo priveli Hektora pravdi za ono što je učinio," rekao je narednik iz policijskog odeljenja Tul Sitija, Kolbi Bentli, za People.

"Dok se trudimo da pružimo pravdu zamenici šerifa Marbelji Martinez, molimo svakoga ko ima korisne informacije ili ko možda aktivno pomaže u skrivanju Hektora da učini ispravnu stvar i pomogne nam da ga privedemo pravdi za ono što je učinio."

Policija je pronašla telo Martinezove oko 8 časova ujutru u četvrtak, 1. avgusta, u kući u Tulu, koju je delila sa svojim ocem. Ležala je "na krevetu, prekrivena ćebetom do vrata", prema izveštaju.

Ubijena je davljenjem.

Prema izveštaju, vlasti tvrde da je Martinez-Ajalino ponašanje prema ćerki postalo "sve više uznemirujuće" i da ju je mesecima proganjao.

Tužilaštvo tvrdi da je Martinez pronašla torbu s njenim donjim vešom u njegovoj sobi i da je Martinez-Ajala postavio uređaj za praćenje na njen automobil.

Vlasti tvrde da je 29. jula upotrebio taj uređaj kako bi pratio nju i njenog partnera u oblasti za planinarenje zvanoj Kanjon Bejts. Nakon tog incidenta, Martinez je navodno ostala u hotelu, ali se vratila kući 31. jula. Poslednji put je viđena na snimku sa sigurnosnih kamera unutar svoje kuće u 12.23 časova tog dana. Vlasti kažu da je Martinez-Ajala stigao kući u 14.17.

"Poslednja obaveštenja sa kamere na telefonu žrtve bila su u 14.17 časova, što znači da su kamere bile onemogućene ili isključene s interneta u to vreme", navodi se u izveštaju.

"Bilo koji snimak nakon dolaska okrivljenog u 14.17 časova 21. jula 2024. godine je izbrisan ili nikada nije postojao zbog onesposobljavanja kamere nakon njegovog dolaska."

Prema izveštaju, Martinez-Ajala je poslao poruku svom bratu nešto više od dva sata kasnije, oko 16.30 časova.

"Brate moj, znaš koliko te volim, napravio sam veliku grešku, neoprostivi greh, sada se mnogo plašim i ne znam šta da radim. Mislim da se nikada neću vratiti", navodno je napisao.

Vlasti tvrde da je Martinez-Ajala bacio telefon svoje ćerke pre nego što je otišao do aerodroma u Solt Lejk Sitiju.

Leteo je za San Francisko i Hjuston, a zatim je koristio identifikaciju svog brata "kada je sleteo u drugu zemlju i viđen je na snimku sigurnosnih kamera", tvrdi se u izveštaju.

"Gde se okrivljeni trenutno nalazi nije poznato, ali poslednja poznata lokacija je van Sjedinjenih Država."

(Telegraf.rs)

Video: "Nijedna vrsta ne umire sama": Praćenje orlova zmijara preko 4G video-kamere

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA