Zločini "Šakala" šokirali Balkan, jezivije je nego u filmu: Ubio 2 devojke, u sve umešao dete, a to nije kraj

 
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Rumuniju ovih dana potresa jeziva priča o ubistvima dve devojke, osumnjičenom, njegovoj partnerki i njenom detetu. Po događajima koji su se odigrali mogao bi se snimiti veoma jak psihološki triler.

U danima nakon otkrića drugog ubistva, pojavljuju se šokantni detalji o ovim jezivim zločinima, piše Antena Observator.

Glavni osumnjičeni, 26-godišnji muškarac koji sebe naziva "Šakalom", unapred je isplanirao sve. Namamio je devojke s namerom da ih opljačka, a zatim ubije.

Da zločin bude još jeziviji, iskoristio je dete svoje partnerke da se reši jednog od leševa. Paradoksalno, ovaj čovek je bio pod nadzorom policije posle prvog ubistva, zbog čega nije jasno zašto druga žrtva nije bila spasena.

"Kada su policajci juče ušli da izvrše pretres, deca su izjavila: 'Mama je rekla da vam ne kažemo ništa o teti koja je umrla kod nas!'", izjavio je Zafer Sadić, portparol Tužilaštva pri sudu u Konstanci.

Lovio svoje žrtve

Istražitelji rekonstruišu horor događaje iz Konstance, a detalji šokiraju.

Glavni osumnjičeni u ovom slučaju, "Šakal", opisan je od strane tužilaca kao sadista poremećenog uma, zavisnik od droga, s teškim kriminalnim dosijeom, koji uključuje i silovanje. Ovaj 26-godišnji muškarac je lovio svoje žrtve i unapred planirao njihovo ubistvo.

"Odlučio je unapred da počini zločine. Kontaktirao ih je, pozvao ih u stan koji je sam izabrao. Ubio ih je kako bi ih opljačkao, mislio je da imaju novac", rekao je Zafer Sadić, portparol Tužilaštva pri sudu u Konstanci.

Došao je do dve devojke preko internet oglasa gde su one nudile seksualne usluge, pokazala je istraga.

Denisa i Delija su navodno bile luksuzne eskort dame.

Prvo ubistvo

Prvo ubistvo dogodilo se 2. jula. Delija, 34-godišnja devojka iz Tulče, prihvatila je da se sastane s njim u iznajmljenom apartmanu u Mamaji. Ubio ju je, ukrao ključeve njenog automobila i ostavio uključen klima uređaj na toplo. Nadao se da će se telo brzo raspasti i da neće ostaviti tragove koji bi ga povezali sa zločinom.

"Jednostavno je otišao, i desilo se šta se desilo. Nije više odgovarao na telefon. Nestao je sa svih društvenih mreža", rekao je Jonel Abram, suprug žrtve.

Skoro dve nedelje kasnije, telo je pronađeno.

Tada je "Šakal" postao jedan od osumnjičenih.

"Utvrđeno je ko su bile poslednje osobe sa kojima je žrtva bila u kontaktu, među kojima je bio i optuženi. Bio je predmet tehničkog nadzora", izjavio je Zafer Sadić.

Teorija, praksa i drugo ubistvo

Pratili su ga, dakle, istražitelji. Teoretski. U praksi, prošlo je šest nedelja bez poziva na ispitivanje.

Dana 27. avgusta, dogovorio je sastanak sa drugom žrtvom, Denisom, 28-godišnjom devojkom iz Timiša, majkom petogodišnjeg dečaka. Pozvao ju je kod sebe u Navodari, u isti stan u kojem žive njegova partnerka i njena četiri deteta iz prethodne veze. Nakon što ju je ubio, ukrao je njene telefone, 11.000 leja koje je pronašao u novčaniku i automobil.

"Bila je sa roditeljima i sinom u Bugarskoj, vratili su se kući, a zatim je sama otišla", kaže jedna prijateljica.

"Situacija je prilično cinična, uzeli su nakit sa tela ubijene žrtve, pristupili jednom od njenih telefona kako bi ostavili utisak da je živa, nakon što je ubijena u stanu optuženog, gde je telo držano dva dana", dodao je Zafer Sadić.

Naterao dete da očisti tragove zločina

Jedan od sinova njegove partnerke, 15-godišnji dečak, bio je primoran da obriše tragove zločina, tvrde istražitelji. Nakon što ih je očistio, pomogao je osumnjičenom da premesti telo na lokaciju na putu između sela Sinoe i Mihai Viteazua, 60 kilometara od Konstance.

U noći 3. septembra, ubica je doživeo saobraćajnu nesreću sa Denisinim automobilom. Na snimcima, sekundu posle sudara, pojavljuje se policijsko vozilo. Najverovatnije, bio je pod nadzorom.

Te noći, zločinac je planirao da se reši Denisnog automobila. Nekoliko dana ranije, prodao je jedan od njenih telefona u selu Sinoe. Tamo je planirao da proda i automobil. Sve to je radio, tvrde tužioci, kako bi naveo policiju na lažni trag.

Završio je u bolnici, sa povredama nogu, i operisan je.

Telo druge žrtve rastrgli šakali

Sutradan, 4. septembra, slučajno je otkriveno Denisino telo. Vozač ga je primetio i video da su ga rastrgli šakali. Tek tada su istražni organi povezali dva ubistva.

Ipak, prošlo je još pet dana pre nego što su ga policajci uhapsili. Na ispitivanje su privedeni i njegova partnerka, kao i dečak koji mu je pomogao da sakrije telo.

Pitanja na koja Rumunija čeka odgovore

Kriminalistička ekipa provela je gotovo 10 sati u njihovom stanu. Tamo su pronašli i nakit koji su uzeli sa tela žrtava.

"Pre mesec i po dana videla sam taj beli automobil koji je učestvovao u nesreći, iz Temišvara", rekla je jedna komšinica.

Policija nije pronašla tragove nasilja na telima žrtava, zbog čega veruju da su devojke bile otrovane ili drogirane, ali još čekaju rezultate toksikoloških analiza.

Glavnoosumnjičeni, za kojeg istražitelji kažu da je bio mozak zločina, i njegova partnerka su sada u pritvoru. Muškarcu preti doživotna kazna zatvora. Petnaestogodišnji dečak je poslat u centar za maloletne prestupnike, dok su njegova mlađa braća udomljena kod hraniteljske porodice.

I dalje ostaje mnogo pitanja bez odgovora o načinu vođenja istrage do sada. Šta su tužioci radili tokom šest nedelja između dva ubistva? Zašto osumnjičeni nije bio ispitan nakon prvog zločina? Da li je mlada majka iz Temišvara mogla biti spasena? Da li je drugo ubistvo moglo biti sprečeno da je osumnjičeni zaista bio pod nadzorom? Kako je moguće da telo mlade žene iz Temišvara ostane u kući dva dana, a da ne bude otkriveno? Kako niko nije primetio telo bačeno na polje? Kako niko nije video osumnjičenog dok je prenosio telo?

(Telegraf.rs)

Video: Dačić u Berlinu na sastanku ministara unutrašnjih poslova u okviru Berlinskog procesa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA