Dečak optužen za četvorostruko ubistvo u školi hladnokrvno slušao sudiju dok mu je čitao optužnicu

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Dečak Kolt Grej (14), koji je osumnjičen za za ubistvo dvoje dece i dvoje nastavnika u srednjoj školi u Džordžiji, pojavio se pred sudom gde mu je saopšteno za šta se tačno tereti.

"Dobro jutro, gospodine. Da li ste vi Grej Kolt", upitao je sudija dečaka.

"Da, gospodine", odgovorio je dečak.

"Želim da vas obavestim o optužbama s kojima se trenutno suočavate. U osnovi, optuženi ste za četiri ubistva, kao što je navedeno u dokumentima koji su podneti protiv vas", rekao je sudija Greju.

Nakon što ga je upoznao s optužnicom, sudija se obratio sudskoj straži.

"Možete ispratiti optuženog", rekao je sudija, nakon čega je Grej vraćen u pritvor.

interesantno je da je maloletnik tokom ove procedure bio potpuno smiren,

@cnn Colt Gray, the 14-year-old school shooting suspect, appeared in court for a brief hearing for his alleged role in the deadly shooting that left a small north Georgia community grieving the loss of two students and two teachers. #cnn #news #Georgia ♬ original sound - CNN

Dečak se, inače, u sudu pojavio s lisicama na rukama u nogama, koje su bile povezane s lancima koji su mu stavljeni oko struka.

Podsetimo, Kolt Grej je 4. septembra usmrtio četiri i ranio devet osoba u napadu u srednjoj školi Apalači u Vinderu, u američkoj saveznoj državi Džordžiji.

Policija ga je uhapsila Greja ubrzo nakon napada.

Kako je narednog dana saopšteno, protiv njega je pogidnuta optužnica sa četiri tačke za ubistvo i biće mu suđeno kao odrasloj osobi. Preti mu doživotna robija.

Američki mediji su naveli da je Gej bio opsednut ranijim masovnim ubistvima u školama u SAD, među kojima je i zločin iz Parklanda na Floridi, kada je Nikolas Kruz u školi ubio 17 osoba u februaru 2018.

Grej je od ranije poznat FBI zbog pretnji koje je upućivao, a policija istražuje motiv za napad.

U međuvremenu je uhapšen i njegov otac Kolin Grej (54), koji je sinu kupio pušku iako je znao da on predstavlja pretnju za sebe i druge. Protiv oca je podignuta optužnica za ubistvo drugog stepena i ukoliko bude osuđen po svim tačkama optužnice preti mu 180 godina zatvora.

Zanimljivo je da je i majka tinejdžera ubice imala problema sa zakonom. Protiv nje je prošle godine izdat nalog za hapšenje zbog posedovanja zabranjenih supstanci, kao i zbog korišćenja lažnih saobraćajnih tablica.

(Telegraf.rs)

Video: Pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eh

    12. septembar 2024 | 00:05

    Kako bi bilo lepo prepisati zakon iz Džordžije, pusta želja. Mi Blažića matorog konja ne možemo da osudimo na više od 20 godina a ubio 2,5puta više ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA