Ovo je opasni Albanac iz Peći koji je uhapšen u Nemačkoj: Otkrivena i veza sa napadima fanatika

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Selefijski propovednik Abdul Alim Hamza, čije je pravo ime Leonis Hamza, uhapšen je u Nemačkoj.

Albanac iz Peći, poznat kao opasan propovednik islama, uhapšen je juče tokom boravka u Kancelariji za strance u Bonu u Nemačkoj.

Očekuje se da Hamza bude deportovan na tzv. Kosovo.

Nakon napada u Solingenu i pokušaja napada u Minhenu, kao i napada u Lincu na Rajni, nemačka vlada je najavila da će pooštriti mere protiv radikalizovanih osoba.

Prema pisanju medija, na društvenim mrežama voli da se prikazuje sa ozloglašenim poznatim ličnostima kao što je vođa klana Arafat Abu-Čaker. Prema pisanju nemačkog lista Bild, rođen je 1990. godine u Peći, a živeo je u Bonu.

Od januara 2022. smatran je takozvanom "relevantnom osobom" u oblasti islamizma. On je širio navode povezane sa islamom i zbog toga je bio pod nadzorom nemačkih vlasti. U gradu Bonu, Abdul Alim Hamza je bio imam u džamiji koju bezbednosna agencija smatra "mestom sastajanja selefija". Ima kontakte sa poznatim salafistima, kao što su Ibrahim El-Azazi, Abu Dunja i Pjer Vogel.

(Telegraf.rs)

Video: Stara zgrada Glavne železničke stanice poznata je po ovom rimskom broju: Umete li da ga pročitate

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA