Za dlaku izbegnuta tragedija na mostu u Drezdenu: Tramvaj prešao preko njega 9 minuta pre rušenja

 
A. M.
A. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Most Karola u Drezdenu srušio se jutros oko tri sata, a pravo je čudo da u nesreći niko nije povređen. Samo devet minuta pre nesreće, tramvaj je prešao preko njega. Kolaps je mogao da odnese brojne ljudske živote.

"Obavešteni smo u 3.01 sati. Most je već bio u Elbi", rekao je portparol policije za Bild.

Samo devet minuta ranije, tramvaj na liniji 7 prešao je preko Elbe u pravcu Drezden Nojštata. Pola sata kasnije, sledeći tramvaj bi došao iz drugog pravca.

Most Karola je jedan od najvažnijih mostova u Drezdenu. Uništen je u Drugom svetskom ratu i ponovo izgrađen tokom Nemačke Demokratske Republike (NDR). Deo koji se sada urušio je očigledno onaj koji povezuje staru osnovu sa komponentama iz NDR-a.

Most se sastoji iz tri dela: jednog dela sa dve trake za automobile i kamione i pešačke i biciklističke staze u pravcu Albertplaca. Druga deonica ima još dve trake, a treća ima dve tramvajske pruge i kombinovanu pešačku i biciklističku stazu. Ova deonica se urušila u dužini od 100 metara.

Linije 3 i 7 takođe saobraćaju preko srušenog mosta noću, a linija 8 takođe saobraća preko njega od 6 sati ujutru tokom dana. Osim toga, preko mosta svakog dana putuje 1.230 biciklista i 300 pešaka.

"Na sreću, urušavanje mosta Karola je oštetilo samo šine Drezdenske transportne kompanije (DVB) koja se tamo nalazi", navodi se u saopštenju za javnost DVB-a.

Dodaje se da nije bilo tramvaja na pruzi tokom noći.

"To je značilo da su putnici i vozila nepovređeni. Linije 3 i 7 tu saobraćaju svakog sata radnim danima, čak i noću", dodali su.

(Telegraf.rs)

Video: Jutro nakon što se srušio deo mosta: Sreća da ni jedno vozilo nije bilo u trenutku rušenja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiss

    11. septembar 2024 | 11:17

    Pa to je Nemacka, sredjena, bezbedna, nedaj Bože da se ovako nesto u Srbiji desi pa to bi politicari i deminstranti odmah se optuzivali, palili grad razbijali, eto vidite da Srbija nije najgora!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA