Bajden razmišlja da li da Ukrajincima da "zeleno svetlo" da gađaju Rusiju?

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Predsednik SAD Džo Bajden ne isključuje mogućnost da odobri Ukrajini da ispaljuje rakete duboko u teritoriju Rusije, rekao je američki državni sekretar Entoni Blinken za Sky News.

Blinken je ovo otkrio nakon što je na konferenciji za novinare u Londonu rekao da je Iran dostavio Moskvi rakete kratkog dometa i da će ih Vladimir Putin „verovatno upotrebiti za nekoliko nedelja u Ukrajini“.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je SAD i druge zapadne saveznike da dozvole Ukrajini da koristi rakete dugog dometa za gađanje ciljeva u Rusiji kako bi pojačao pritisak na Moskvu da okonča rat.

Upitan da li bi Bajden mogao da razmisli o tome da dozvoli takav potez dok sukob besni Blinken je rekao da su se SAD pobrinule da Ukrajina ima "ono što joj je bilo potrebno, kada joj je bilo potrebno, da bude efikasna u odbijanju ruske agresije“ od invazije moskovskih snaga u februaru 2022.

Blinken je dodao da je Vašington morao da razmotri i druge faktore, poput da li ukrajinske snage mogu da koriste „sofisticirane sisteme” koje pružaju zapadni saveznici i da li mogu da ih održe.

"Sve te stvari moraju da budu deo ovih odluka. Ali ono što mogu da vam kažem je da smo se prilagodili i prilagodili svaki korak na tom putu i ​​nastavićemo – tako da ne isključujemo u ovoj fazi.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA