Roditelji ostavili Elizu ispred manastira ubrzo nakon 6. rođendana: Upali u dugove, hteli da pobegnu iz zemlje

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Mala Eliza u roze haljinici i sa anđeoskim krilima pozirala je ispred kuće za svoj šesti rođendan. Ubrzo nakon njega, roditelji su je ostavili u manastiru u otvoru za bebe u Poljskoj, a slučaj je šokirao zemlju.

Časne sestre su dete pronašle u otvoru za bebe na vratima manastira. Roditelji su se navodno na ovaj čin odlučili zbog finansijskih poteškoća, preneli su poljski mediji.

Kako je policija rekla, devojčica je pronađena prošle nedelje u otvoru za bebe franjevačkog manastira u Varšavi. Časne sestre su bile šokirane kada su tako veliko dete pronašle u tom prostoru. Na kraju krajeva, otvori za bebe su namenjeni napuštenoj novorođenčadi. Veliki prozor omogućava pristup i spolja i iznutra.

Iz manastira su odmah alarmirali policiju. Istraga je pokazala da je devojčica barem fizički nepovređena. Ona je otkrila kako se zove i da živi u malom mestu Nasielsk, udaljenom oko 50 kilometara.

Eliza Poljska Foto: Privatna arhiva

Kada su istražitelji pronašli porodičnu kuću, došli su do tužnog otkrića: njene šarene igračke ležale su u vrećama za smeće ispred vrata, kao da je njen život jednostavno bačen.

Roditelji su, kako piše poljski list "Fakt", navodno duboko u dugovima. Kako se navodi, otac Radek je već dva meseca bio u zatvoru zbog neplaćanja alimentacije, a majka Viola (35) je više puta pozajmljivala novac.

"Imali su mnogo dugova i digli su hitne kredite. Radek je otišao u Holandiju da zaradi novac, a Viola se pobrinula za kuću i ćerku. Dugovi su ih slomili", rekao je njihov rođak.


Prema prvim istragama, kaže se da je otac odveo dete u manastir u Varšavi uz znanje majke. Navodno su posle toga planirali da emigriraju u Holandiju.

Policija sada istražuje roditelje. Eliza se trenutno nalazi u dečjem domu u Varšavi. Sud će sada odlučiti da li ona mora da ostane tamo.

(Telegraf.rs)

Video: Automatski sistem detekcije prekoračenja brzine počeo sa radom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA