Prvo priznanje u slučaju Narin usmereno na bliskog rođaka: "Dao mi je da se rešim džaka s telom i nudio novac"

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Jedan od privedenih u slučaju smrti male Narin Guran odlučio je da progovori. U pitanju je majtor iz sela koji tvrdi da mu je devojčicin stric Selim, inače starešina sela, nudio novac da se reši džaka s telom.

"Ja sam 21. avgusta pozvao starešinu sela jer je dovod vode do moje kuće bio prekinut. Rekao mi je da će pozvati nadležne i spustio je slušalicu. njegova kuća je od moje udaljena nekih 80-100 metara. Izašao sam iz kuće seo u svoj auto i onda sam video Selima kako svojim automobilom marke reno dolazi do mene. Kada smo obojica izašli iz auta pokazao mi je nešto umotano u ćebe na mestu suvozača i rekao mi je da to uništim", ispričao je majstor na saslušanju.

On je zatim rekao da je tek kada je prišao bliže shvatio da je u pitanju ljudsko biće.

"Rekao mi je da dobro razmislim i da će bi dati 200.000 lira (oko 5.500 evra). U to vreme nikog nije bilo pored nas. Pitao me je da li imam veliki džak. Tada sam iz gepeka izvadio džak i dao ga Selimu. Uzeli smo dete umotano u ćebe i stavili u vreću. Na sebi je imala crnu majicu i šorts. Kada smo je stavili u džak primetio sam da je iza desnog uha i u predelu vrata imala osip", dodao je majstor.

Telo je zatim, kako kaže, po nalogu Selima odneo kod potoka.

"Sišao sam putem pored potoka, našao sam prigodno mesto i zaustavio vozilo. Uzeo sam džak iz automobila, izvukao kanap, stavio dete i pokrio ga kamenjem. Ja na njega nisam navukao granje jer se od kamenja nije videlo. Bilo je teško oko dvadesetak kilograma. Posle toga sam seo u auto i otišao do snaje", nastavlja priču majstor.

On je juče u toku dana sa pripadnicima policije obišao mesto na kom tvrdi da je bacio telo devojčice.

"Uspaničio sam se kada sam čuo da je telo pronađeno, Selim je moćan čovek, ima ljude iza sebe. Kada mi je policija upala u kuću odlučio sam da sve priznam", rekao je on.

Podsetimo, preliminarni rezultati obdukcije pokazali su da je devojčica imala povrede na vratu i polomljenu nogu.

Narin je nestala 21. avgusta ove godine u okrugu Baglar u Dijarbakiru, kada je pokrenuta i velika potraga.

U okviru istrage ranije je uhapšen Narinin stric i osumnjičen za ubistvo za predumišljajem, međutim, porodica ne veruje da je njihov rođak kriv.

Nakon što je prijavljen nestanak Narin Guran, u regionu su pokrenuti kopnena i vazdušna pretraga terena. U okviru istrage, površinu od 11.000 kvadratnih metara skeniralo je 2.000 ljudi sa kopna i dva helikoptera i 48 dronova iz vazduha.

Takođe, 24 ronioca su pretražila pet potoka, tri bare, 18 bunara i 24 kilometra dugačke vodene kanale. U okviru potrage korišćeni su i podzemni uređaji za snimanje.

(Telegraf.rs)

Video: Stara zgrada Glavne železničke stanice poznata je po ovom rimskom broju: Umete li da ga pročitate

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA