Ruski neonacisti stigli na granicu sa Finskom: Poziraju u punoj borbenoj opremi, objavili slike sa lica mesta

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Zloglasna ruska neonacistička grupa Rusič saopštila je da je sklopila zvaničan sporazum sa graničnom stražom pod FSB, službom bezbednosti Ruske Federacije.

Rusič kaže da u skladu sa sporazumom koji je potpisala vrši izviđanje na finskoj granici i da pojačava kontrolu granice.

Neonacistička grupa je o tome obavestila na svom Telegram kanalu i objavila slike na kojima borci grupe poziraju u punoj borbenoj opremi na obalama Sajmenskog kanala, oko pet kilometara od finske granice.

Neonacistička grupa učestvuje u borbama u Ukrajini od 2014. godine. Grupa je postala poznata po ratnim zločinima i zverstvima nad ratnim zarobljenicima i koristi nacistički simbolizam.

Osnivač Rusiča Voislav Torden (pravo ime Jan Petrovski) trenutno je u pritvoru u Finskoj. On je osumnjičen da je počinio teške terorističke zločine tokom borbi u istočnoj Ukrajini i Siriji, između ostalih sa Vagner grupom.

Voislav Torden, Jan Petrovski Foto: Markku Ulander/LEHTIKUVA / Sipa Press / Profimedia

Peka Toveri, član Evropskog parlamenta, finski političar i penzionisani general, komentarisao je na Iksu saopštenje grupe.

Prema njegovim rečima, "ne vredi od ovoga praviti veliku stvar, jer je i ranije bilo ratnih zločinaca preko granice".

(Telegraf.rs)

Video: Do kraja godine završetak rekonstrukcije tri ulice u starom jezgru Zemuna

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA