Nemačka uvodi kontrolu na svim svojim kopnenim granicama

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Nemačka uvodi kontrolu na svim svojim kopnenim granicama

Nemačka od 16. septembra uvodi privremene kontrole na svim svojim kopnenim granicama, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

"Uz postojeće privremene unutrašnje granične kontrole na kopnenim granicama sa Austrijom, Švajcarskom, Češkom i Poljskom, Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova danas je naložilo privremenu kontrolu unutrašnjih granica na kopnenim granicama sa Francuskom, Luksemburgom, Holandijom, Belgijom i Danskom na period od šest meseci, o čemu je obaveštena Evropska komisija", navodi se u saopštenju.

Pored toga, postoji mogućnost odbijanja ljudi na svim nemačkim kopnenim granicama u skladu s evropskim i nacionalnim pravom.

Ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer izjavila je da Nemačka jača unutrašnju bezbednost konkretnim delovanjem i nastavlja težak kurs protiv iregularnih migracija.

"Nastavićemo da se držimo ove linije. Dok ne postignemo snažnu zaštitu spoljnih granica EU novim Zajedničkim evropskim sistemom azila i drugim merama, želimo da još pažljivije nadgledamo naše nacionalne granice", naglasila je nemačka ministarka.

Prema njenim rečima, takva mera će posebno ojačati zaštitu od pretnji kao što su islamistički teror i ozbiljan prekogranični kriminal. Takođe ima za cilj da spreči rute krijumčarenja ljudi.

"Činimo sve što možemo da zaštitimo ljude u našoj zemlji od ovoga, uključujući i dalekosežne mere koje sada preduzimamo", naglasila je Fezer.

Na ovaj način savezna policija može da rasporedi čitav niz stacionarnih i mobilnih ispostava granične policije na svim nemačkim kopnenim granicama.

Provere granične policije vrše se fleksibilno u zavisnosti od trenutne situacije i u saradnji sa kolegama u graničnim zemljama, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sve su pokušali da je vrate u prirodu, ona se uvek vraća: Vidrica stalna gošća u kafani na Jelici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    10. septembar 2024 | 17:46

    Rano su se setili literally.SPD nije vise ono sto je nekada bilo. Zna Frau Faeser da AfD ojaca, oni su to vec odavno trazili.U pokrajinama istocne nemacke preko 30 %.

  • Kosta

    10. septembar 2024 | 10:59

    Ode Evropska unija... Ode slobodno kretanje ljudi, robe i ideja... Kako je to nekad lepo zvučalo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA