Harvi Vajnstin hitno prebačen u bolnicu

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Osramoćeni holivudski producent Harvi Vajnstin hitno je prebačen u bolnicu na operaciju srca.

Sedamdesetdvogodišnji Vajnstin prebačen je u bolnicu u Belvjuu iz zatvora Rajkers Ajlend u Njujorku u nedelju uveče.

Osuđeni silovatelj je prijavio bolove u grudima pre nego što je hitno prebačen u bolnicu, javlja Daily Mail.

"Vajnstin je hitno prebačen u bolnicu zbog nekoliko zdravstvenih stanja", izjavili su njegovi predstavnici Krejg Rotfeld i Juda Engelmeajr.

"Možemo da potvrdimo da je Vajnatinu danas urađena procedura i operacija na srcu, ali ne možemo komentarisati ništa više od toga."

Ovo se dešava u trenutku kada se od Vajnstina očekuje da se pojavi na sudu kasnije ove nedelje, jer tužioci koji ponovo pokreću njegov slučaj silovanja preduzimaju korake kako bi ga potencijalno optužili za još tri seksualna napada.

On je viđen u invalidskim kolicima tokom poslednjih pojavljivanja na sudu.

Kancelarija okružnog tužioca na Menhetnu u Njujorku počela je da iznosi dokaze pred veliku porotu u vezi sa do tri prethodno neprocesuirane optužbe protiv Vajnstina – dva seksualna napada iz sredine 2000-ih i još jedan iz 2016. godine.

U aprilu, najviši sud u Njujorku poništio je presudu za silovanje i seksualni napad i naložio novo suđenje. Državni Apelacioni sud je utvrdio da je sudija na suđenju 2020. godine nepravedno dozvolio svedočenja žena čije optužbe nisu bile deo slučaja.

Tužioci su na sudskom saslušanju u utorak podelili neke informacije o dodatnim optužbama koje velika porota razmatra.

One uključuju navodne seksualne napade u hotelu Tribeca Grand, sada poznatom kao hotel Roxy, i u stambenoj zgradi u Donjem Menhetnu između kraja 2005. i sredine 2006. godine, kao i navodni seksualni napad u hotelu u Tribeki u maju 2016. godine.

Vajnstin je negirao da je ikoga silovao ili seksualno napao. On ostaje u pritvoru u Njujorku dok čeka novo suđenje na Menhetnu koje je privremeno zakazano za 12. novembar.

On je postao najistaknutiji negativac pokreta #MeToo, koji je zaživeo 2017. godine kada su žene počele javno da iznose svoje priče o njegovom ponašanju. Nakon što su se otkrile ove informacije, britanska policija je saopštila da istražuje više optužbi za seksualni napad koji su navodno počinjeni između 1980-ih i 2015. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Brutalnim nokautom ga poslao na spavanje, majka plakala pored oktagona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA