Uleteo automobilom u pogrebnu radnju da ubije bivšu devojku: Nadzorna kamera zabeležila jeziv momenat

 
Z. K.
Z. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Bivšem policajcu preti duža robija nakon što je pokušao da ubije nekadašnju devojku tako što je u pijanom stanju uleteo automobilom kroz izlog njenog pogrebnog preduzeća!

Na snimcima nadzorne kamere vidi se kako Vilijam Mekbarni (57) uleće karavanom u pogrebnu radnju u škotskom gradiću Džedburgu i kako se njegova bivša partnerka Zoi Turnbul i njena majka Beverli (71) stiskaju uza zid. Napad se dogodio u decembru 2022. godine dok je Mekbarni u ponedeljak izveden pred sud.

Na sudu je rečeno da je instruktor vožnje u policijskoj službi Severne Irske pio viski od 6 sati ujutro na dan napada. Automobilom se velikom brzinom popeo na trotoar, razbio dve velike žardinjere za cveće, a potom uleteo kroz stakleni izlog. Zamenik advokata žrtve Aleks Prajs Marmion rekao je da je Mekbarni na dan napada viđen kako čeka na raskrsnici da mušterije izađu.

Turnbul, majka dvoje dece, koja je bila u vezi sa Mekbarnijem oko dve godine, otkrila je šta je prethodilo napadu.

- Nikada nisam želela da budem u vezi sa njim, ali kada bih pokušala da mu kažem ili da se zauzmem za sebe, počeo bi da preti. Bila sam zarobljenik u sopstvenoj kući. Iza zatvorenih vrata je kontrolisao svaki aspekt mog života, ali u javnosti se ponašao šarmantno prema svima. Bilo mi je muka. Taj čovek se agresivno ubacio u naše živote. Sprovodio je neprekidnu vladavinu terora na mene i moju porodicu - rekla je Turnbul.

Zamenik advokata je rekao da je Turnbul zadobila povrede leđa i noge i da joj dijagnostikovan posttraumatski stresni poremećaj kao rezultat incidenta. Takođe je izgubila sluh na desnom uhu. Njena majka je imala atrijalnu fibrilaciju odnosno nedostatak daha i umor.

Zamenik advokata je takođe rekao da je optuženi mnogo pio nekoliko meseci nakon prekida veze sa Turnbul i da se prema njoj ponašao na sve alarmantniji način. Mekbarni je bivšu partnerku bombardovao  porukama i pozivima i više puta se pojavljivao u njenoj kancelariji moleći je da ponovo započne njihovu vezu.

Geret Džons, advokat optuženog, rekao je da je Mekbarni izrazio "iskreno kajanje" za svoje postupke.

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Video: Jako nevreme zahvatilo Hrvatsku: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA