Pokrenuta međunarodna potera za muškarcem osumnjičenim da je vrelom kafom polio bebu: Da li ste ga videli?

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Australijska policija s kolegama iz inostranstva radi na lociranju muškarca za kog se veruje da je pobegao iz Australije, nakon što je vrelom kafom polio devetomesečnu bebu Luku Burgića u Brizbejnu.

Ovaj slučaj se dogodio prošlog meseca i šokirao je naciju,javlja BBC. Devetomesečni dečak je zadobio teške opekotine po licu i udovima. Policija australijske države Kvinslend je izdala nalog za hapšenje 33-godišnjaka koji je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda, te mu preti doživotni zatvor.

Međutim, nadležni su danas objavili da je osumnjičeni odleteo s aerodroma u Sidneju šest dana nakon napada, a samo 12 sati pre nego što je indentifikovan.

Dečak i njegova porodica su 31. augusta bili na pikniku u parku i tada je dečaku, prema rečima svdoka, prišao čudan muškarac i polio ga vrelom kafom, a zatim je pobegao. Bebi je na licu mesta pružena prva pomoć, a zatim ju je medicinska sestra, koja u tom trenutku nije bila na dužnosti, odvezla u svoj obližnji stan, gde mu je hladnom vodom sprala opekotine.

Luka Burgić Malom Luki sledi višegodiđšnje lečenje Foto: gofundme.com

LI, beba je imala teške povrede koje su zahtevale višestruke operacije. Roditelji su istakli da je pred bebom višegodišnji oporavak.

Inspektor POl Dalton je izjavio da je još nepoznat motiv napada, smatrajući da je reč o jednom od najsloženijih i najfrustrirajućih slučajeva koje je ikada vodio. Naglasio je da policija zna u koju državu je osumnjičeni pobegao, kao i da zna njegovo ime i prezime, ali da bi otkrivanje ovih informacija moglo ugroziti daljnju istragu.

Osumnjičeni je putujući radnik koji je od 2019. više puta dolazio u Australiju, gde je imao adrese prebivališta u aveznim državama Novi Južni Vels i Viktorija. Inspektor Dalton je ukazao da je osumnjičeni bio svestan policijske metodologije i da se koristio kontranadzorom kako bi izbegao policiju.

Bebini roditelji su danas izjavili novinarima da su ogorčeni, nakon što su saznali da je osumnjičeni napustio Australiju, ali da im je i istovremeno laknulo što je izvan države.

"Zvuči kao da su bili veoma, veoma blizu da ga uhvate, a to očigledno znači da ćemo ko zna koliko dugo čekati da dobijemo pravdu za našeg sina", rekla je njegova majka za australijski javni servis ABC (Australian Broadcasting Corporation).

Njegov otac je naveo da je dečak "dobrog raspoloženja", ali da će možda biti potrebne dodatne operacije presađivanja kože. Preko interneta je za njegovo lečenje već prikupljeno više od 150.000 australijskih dolara, prenosi BBC.

(Telegraf.rs)

Video: "Nijedna vrsta ne umire sama": Praćenje orlova zmijara preko 4G video-kamere

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA