Kejt Midlton objavila sjajne vesti: "Ne mogu vam opisati kakvo je olakšanje"

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Kejt Midlton je završila lečenje hemoterapijom i podelila lične detalje o ononme što je preživela otkako joj je početkom ove godine dijagnostikovan rak.

U ponedeljak, 9. septembra, princeza od Velsa objavila je emotivnu video poruku, u kojoj se pojavljuju i njen suprug, princ Vilijam, i njihovo troje dece, princ Džordž (11), princeza Šarlot (9) i princ Luis (6), javlja magazin People.

"Kako leto dolazi kraju, ne mogu vam opisati kakvo je olakšanje što sam konačno završila", rekla je Kejt u videu.

"Poslednjih devet meseci bilo je neverovatno teško za nas kao porodicu. Život, kakvog poznajete, može se promeniti u trenutku, i morali smo pronaći način da se nosimo sa ovim olujnim vodama i nepoznatim putem.

"Putovanje kroz rak je složeno, zastrašujuće i nepredvidivo za svakoga, posebno za one koji su vam najbliži. Sa poniznošću vas suočava sa sopstvenim slabostima na način na koji nikada pre niste razmišljali, a sa tim dolazi i nova perspektiva na sve."

"Ovo vreme je iznad svega podsetilo mene i Vilijama da razmislimo i budemo zahvalni za jednostavne, ali važne stvari u životu, koje mnogi od nas često uzimaju zdravo za gotovo. Da jednostavno volimo i budemo voljeni."

"Moj fokus sada je na tome da učinim sve što mogu da ostanem slobodna od raka. Iako sam završila hemoterapiju, moj put ka isceljenju i potpunom oporavku je dug, i moram nastaviti da uzimam svaki dan onakav kakav dođe."

"Međutim, radujem se što ću se vratiti poslu i obaviti još nekoliko javnih angažmana u narednim mesecima, kada budem mogla."

"Uprkos svemu što je prošlo, ulazim u ovu novu fazu oporavka sa obnovljenim osećajem nade i zahvalnosti za život."

"Vilijam i ja smo veoma zahvalni na podršci koju smo primili i crpimo veliku snagu od svih koji nam u ovom trenutku pomažu. Svačija ljubaznost, empatija i saosećanje zaista su bili dirljivi."

Princeza od Velsa bila je uglavnom odsutna iz javnog života tokom cele 2024. godine. Nakon što je u januaru prošla planiranu operaciju abdomena, Kejt je u emotivnoj video poruci 22. marta objavila da joj je dijagnostikovan rak i da prima hemoterapiju. Ove godine viđena je u zvaničnim prilikama samo dva puta — 15. juna na ceremoniji Trooping the Colour i 14. jula na Vimbldonu, zajedno sa svojom ćerkom princezom Šarlot i sestrom Pipom Midlton.

The Sunday Times je 8. septembra izvestio da se Kejt nada da će "potencijalno" pridružiti svom suprugu princu Vilijamu, tastu kralju Čarlsu i ostatku kraljevske porodice kada budu odavali počast palim pripadnicima službe na Dan sećanja, koji ove godine pada 10. novembra.

Na događaju, koji okuplja članove kraljevske porodice, političare i vojne lidere kod spomenika Kenotaf u Vajtholu, London, svake godine učestvuju članovi kraljevske porodice.

Kensingtonska palata saopštila je za magazin People da su pomoćnici već počeli s planiranjem godišnjeg božićnog koncerta koji princeza od Velsa organizuje i kojem prisustvuje sa svojom porodicom poslednje tri godine.

(Telegraf.rs)

Video: Princeza od Velsa objavila da je pod preventivnom hemioterapijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA