Islamisti planirali da ubiju papu Franju sa lukom i strelom: Policija na vreme otkrila planove fanatika

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Policja u Indoneziji je na vreme otkrila i sprečila plan islamista da likvidiraju papu Franju koristeći luk i strelu.

Teroristička zavera po ugledu na Islamsku državu usledila je nakon što je fanatike razbesnelo to što je papa posetio džamiju u Džakarti, tokom svog boravka u Indoneziji.

Uhapšeno je ukupno sedam osumnjičenih, a akcija je izršena 2. i 3. septembra, nakon anonimne dojave zabrinutih građana, peneo je "Dailymail".

Kod jednog od uhapšenih islamista policija je pronašla luk i strelu, kao i dron i pamflete Islamske države. Kako prenose lokalni mediji neki od uhapšenih su se obavezali na vernost Islamskoj državi.

Uhapšene, čiji identitet nije otkriven, razbesnelo je to što je papa Franja posetio džamiju Istikal, koja važi za najveću u jugoistočnoj Aziji. Oni su reagovali nakon što je vlada u Indneziji zatražila od televizijskih stanica da direktno prenose papinu posetu džamiji.

Portparol anti-terorističke jedinice policije izjavio je da je "istraga u toku i da je nejasno da li su se uhapšeni međusobno poznavali".

"Imamo mehnizam za praćenje  i filtriranje informacija. Dobili smo dojavu od zabrnutih pripadnika javnosti", rekao je pukovnik Asvin Siregar.

Šapa Franja, verski lider Katoličke crkve, trenutno se nalazi na 12-dnevnoj turneji po azijsko-pacifičkom regionu, gde će posetiti Papuu Novu Gvineju, Indoneziju, Istočni Timor i Singapur.

Papa Franja je danas doputovao u Istočni Timor gde je panirano održavanje velike mise, na kojoj se očekuje više od pola miliona vernika.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak koji je obišao svet: Papa udario vernicu, pa pokušao da objasni šta se dogodilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA