Đavo iz Avinjona se psihologu pravdao zašto je zlostavljao ženu: Žalio se da mu je život sad uništen

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Dominik Pelikot, koji je osumnjičen da je drogirao svoju suprugu i dozvoljavao muškarcima da je siluju, oslobođen je današnjeg ročišta zbog zdravstvenih problema.

On je kriminalističkom psihologu rekao da je njegova žena kriva za sve što je on učinio "jer je odbila da sa njim upražnjava svingerske seksualne odnose".

Psihološkinja Anabel Montanje rekla je danas na ročištu na sudu u Avinjonu da je sa Dominikom razgovarala u decembru 2020. godine, mesec i po dana nakon što je priveden.

On je tada priznao da je u kontinuitetu zlostavljao svoju suprugu Žizel.

"Rekao mi je da je sa ženom razgovarao o svingovanju, ali da ona nije pristala, pa ju je drogirao. On svoju partnerku vidi kao objekat koji zadovoljava njegove seksualne i narcisoidne potrebe", ispričala je psiholog.

Ona dodaje da joj je on tada ispričao da bi nastavio da zlostavlja svoju ženu na isti način da nije uhapšen.

"Žalio mi se da mu je sada život uništen", dodala je ona.

Psihološkinja Marijen Duto jutros je na suđenju ispričala da joj se Dominik takođe žalio zbog prijave.

"On tvrdi da je sve moglo da se nastavi da nije uhapšen. Tvrdi da bi on i žena nastavili da žive u srećnom braku da njegova zlodela nisu otkrivena", rekla je Duto.

Duto se zatim osvrnula na nekoliko detalja iz Dominikovog detinjstva.

"U jednom razgovoru 2021. godine mi je priznao da ga je silovala medicinska sestra kada je imao devet godina. Za njegovog oca se takođe pričalo da je voleo da tuče. Sina je naterao da radi sa 14 godina i uzimao je 80 odsto njegove plate. On je psihologiju ličnosti nasledio od oca. Bio je ljut, impulsivan i tvrdoglav. Dolazi iz problematične porodice u kojoj su deca bila zlostavljana", rekla je Duto.

Psihološkinja je dodala da Dominik ima dve strane ličnosti.

"On je patrijarhalan, ali je i neodgovoran i manipulativan. Iza zatvorenih vrata ne poštuje granice. U njemu se bore dve ličnosti, ono što jeste i ono što on želi da bude. Ne pokazuje nikakvu empatiju", dodala je ona.

Kaže da joj je Dominik priznao da je bio opterećen seksom i da je često posećivao pornografske sajtove.

Na današnjem ročištu bili su i njihovi sinovi Davis i Filipo.

Prema optužnici, tokom perioda od 10 godina, đavo iz Avinjona drogirao je svoju ženu Žizel (72) kako bi je silovao ili je dozvoljavao strancima da je siluju. I to na njihovom bračnom krevetu, dok je on sve gledao i snimao.

Ćerka Dominika Pelikota, Karolin Darijan (45), čije je gole fotografije na krevetu njen otac napravio i i koja je uverena da je bila drogirana na isti način, svog oca opisuje kao "najvećeg seksualnog prestupnika poslednjih godina".

Policija je identifikovala više od 200 silovanja, dok je 50 osumnjičenih silovatelja sada na sudu sa Dominikom Pelikotom u Avinjonu.

Suđenje je javno prema želji žrtve ovog nezapamćenog zločina.

Više od 200 zločina dogodilo se se između 2011. i 2020. godine. Njen suprug je počinio 108 od njih, a stranci 92.

"Ležim nepomično na krevetu i siluju me. Ovo su varvarske scene. Za mene su to scene horora", rekla je Žizel, koja je želela da ceo svet zna šta je doživela.

Suđenje se nastavlja.

(Telegraf.rs)

Video: Hose Kareras održao sjajan koncert u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA