Mladića silovala četvorica muškaraca u napuštenoj pivari u Nemačkoj: Motiv jezivog nasilja politički?

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Policija u Nemačkoj uhapsila je četvoricu muškaraca, koji se sumnjiče da su tukla i silovala mladića iz Irana (30). Napad se dogodio u subotu u jednoj napuštenoj pivari u Severnoj Rajni Vestfaliji.

Policiju su pozvali prolaznici koji su čuli krike iz zgrade nekadašnje pivare oko 23.30 časova. Po dolasku na lice mesta, policajci su pronašli teško povređenog mladića u zgradi. Prema navodima tužilaštva, u pitanju je izgbeglica iz Irana.

Ubrzo se krenulo u potragu za napadačima, a angažovan je i policijski helikopter. Policija je uspela da locira četvoricu osumnjičenih starih 24, 34, 42 i 46 godina. Oni su zaklon potražili u jednoj šumi, gde su savladani i uhapšeni. Ispituje se motiv jezivog napada, a sumnja se da je Iranac napadnut iz političkih razloga.

Prema navodima Spiegela, osumnjičeni za napad su takođe Iranci, koji podržavaju sadašnji režim i sa žrtvom su imali raspravu oko političkih pitanja nešto pre napada. Žrtva se protivi aktuelnom režimu, pa je, kako se veruje, brutalno pretučen i silovan, kako bi bio ponižen.

Uhapšeni su se izjasnili kao holandski i danski državljani, poreklom iz Irana.

"Istražujemo da li su političke nesuglasice motiv za napad", navode iz tužilaštva.

(Telegraf.rs)

Video: Nemačka smestila izbeglice iz Ukrajine na aerodromu Tegel

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA