Na beba Luku prosuo termos vrele kafe, u toku međunarodna potera za monstrumom: Nakon napada pobegao iz zemlje

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Australijska policija sarađuje sa svojim međunarodnim kolegama kako bi se pronašao čovek za koga veruje da je pobegao iz zemlje pošto je prosuo kipuću kafu na bebu po imenu Luka u Brizbejnu.

Ničim isprovociran napad, koji se dogodio prošlog meseca, šokirao je Australiju, preneo je BBC.

Devetomesečni dečak Luka Burgić, završio je u bolnici sa "ozbiljim opekotinama" po licu i ekstremitetima.

Policija iz Kvinslenda je izdala nalog za hapšenje 33-godišnjaka, protiv koga je podignuta optužnica da je namerno želeo da povredi bebu. U pitanju je optužnica koja u slučaju osuđujuće presude može da dovede do doživotne robije.

Australjska policija je danas saopštila da je glavni osumnjičeni napustio zemlju odletevši iz Sidneja, šest dana posle incidenta i samo 12 sati pre nego što je utvrđen njegov idenntitet.

Devetomesečni dečak je bio na pikniku sa porodicom u jednom parku 31. avgusta, kada se napad dogodio. Svedoci navode da je "stranac prišao i prosuo termos vrele kafe po bebi pre nego što je peške pobegao".

Mališanu je odmah ukazana prva pomoć, pre nego što g je jedna medicinska sestra koja nije bila na dužnosti, odvela do obližnjeg apartmana gde mu je opekotine isprala hladom vodom.

Uprkos brzom reagovanju beba je pretrpela teške povrede zbog čega je bila podvrgnuta neolicini operacija. roditleji navode da će poravatk trajati nekoliko godina. Motiv za ovaj užasavajući napad je i daljemisterija:

"Ovo je jedan od najkompleksnijih i najfrustrirajućih slučajeva koje sam vodio u karijeri", rekao je Pol Dalton, zamenik inspektora.

On je potvrdio da policija zna identitet osumnjičenog, kao i zemlju u koju je pobegao. Odbio je da to otkrije kako ne bi ugrozio istragu. Osumnjičeni je putujući radnik i imao je adrese boravka u Novom Južnom Velsu i Viktoriji.

Navodno je ipoznat sa metodamarada policije što mu je omogućilo to da pobegne. Roditelji bebe, za koju "Dailymail" navodi da je identifikovana kao Luka Burgić, tvrde da su "razoreni" zbog saznanja da je osumnjičeni pobegao iz zemlje.

"Zvuči kao da su bili veoma blizu da ga uhvate. Očigledno znači da ćemomorati da čekamo ko zna koliko dugo da dobijememo pravdu za našeg sina", rekla je dečakova majka Erna.

Porodica je pokrenua "GoFundMe" projekat i do sada je prikupljeno više od 150.000 australijskih dolara za operacije mališana.

(Telegraf.rs)

Video: Zastrašujući video: Muškarac sa bebom u rukama izbacuje lopova sa benzinske pumpe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    9. septembar 2024 | 13:58

    Samo smrtna kazna je za ovakve monstrume adekvatna. Sramotno je plaćati porez da bi od vaših para hranili ovakve zveri.

  • Ddj

    9. septembar 2024 | 14:36

    Bog neka cuva svu decu ma gde ona bila 🫶

  • Aleksandar

    9. septembar 2024 | 17:25

    Tog monstruma treba ispeći na ražnju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA