Potresna ispovest navodnih žrtava braće Tejt: "Davio me je, silovao, poruke su bile jezive"

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 6 min.
  • 0

Dve žene, koje tvrde da ih je influenser Endrju Tejt silovao i davio, ispričale su za medije detalje jezivog mučenja koje su, kako tvrde, preživele.

Dušu je otvorila i jedna devojka, koja tvrdi da ju je napastvovao Endrjuov brat Tristan, takođe uticajni influenser sa više miliona pratilaca.

Braća Tejt, koji imaju 37 i 36 godina, suočavaju se u Rumuniji sa optužbama za brojna krivićna dela, među kojima su i trgovinja ljudima i organizovanje kriminalne grupe za eksploataciju žena. Endrju Tejt se tereti i za silovanje.

Ukoliko budu osuđeni, preti im više od 10 godina robije, a braća oštro odbacuju optužbe.

Endrju Tejt, koji je trenutno u kućnom pritvoru u Rumuniji, potencijalno se suočava sa novim optužnicama, među kojima je i silovanje maloletnice. Obojica braće nalaze se pod istragom zbog sumnje da su podvodili više od 30 žena.

Sada, dve Britanke, koje nisu deo istrage protiv braće Tejt u Rumuniji, ispričale su za BBC da ih je Endrju Tejt silovao i mučio. Navode da se sve dogodilo pre više od deset godina, kada je Tejt živeo u Lutonu.

Još jedna Britanka optužuje Tristana za silovanje, navodeći da ju je davio.

Endru Tejt Foto: Tanjug/AP

Jedna od žena tvrdi da je otišla na sastanak sa Endrjuom u Lutonu 2013. godine. Nakon nekoliko viđenja pristala je da ode kod njega kući.

"Počeo je da me ljubi, a onda je pogledao prema plafonu i rekao: 'Razmišljam se da li da te silujem ili ne'. Odjednom me je zgrabio za vrat, bacio me na krevet i počeo da me guši", ispričala je devojka i dodala da ju je tad silovao.

Nakon napada joj je, kako tvrdi, slao uznemirujuće tekstualne i glasovne poruke o silovanju i seksualnom nasilju.

"Jesam li ja loš čovek. Jer, što se tebi manje sviđalo, to je meni bilo bolje", naveo je Tejt u jednoj glasovnoj poruci.

"Obožavam da te silujem", glasila je tekstualna poruka koju joj je poslao.

Žrtva ističe da je Tejt pokušao da se našali oko toga što ju je davio.

"Jesi li se stvarno uvredila što sam te malo pridavio?", stoji u poruci.

Tejt nije želeo da komentariše ove navode.

Ova devojka je 2014. godine britanskoj policiji ispričala detalje o navodnom napadu. Kako su to učinile još dve žene, policija je započela istragu. Pet godina kasnije slučaj je predat tužilaštvu, koje je ustanovilo da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Ipak, druga žena priča gotovo identičnu priču.

Andrew Tate Endrju Tejt nema pravo na žalbu na presudu suda Rumunija Foto: Tanjug/AP/Andreea Alexandru

Ona kaže da je Endrjua Tejta srela pre deset godina u Lutonu. Da je prvi susret bio divan i da su "kliknuli", te da su nekoliko puta izašli na piće.

Ističe da su bili "šema za jednu noć".

Posle nekoliko meseci ponovo ga je srela i tada ju je Tejt, kako tvrdi, napao.

"Otišli smo u moju spavaću sobu, krenuli smo da imamo odnose i onda je on stegao ruke oko mog vrata", tvrdi navodna žrtva.

Devojka kaže da se borila za vazduh sve dok nije ostala bez svesti. Navodi da je, kada je došla svesti, on i dalje imao odnos sa njom.

"Bila sam prestravljena. Sećam se kako sam se borila za vazduh... To je bilo silovanje", navela je.

Ujutru je, kako kaže, primetila da su joj na oku popucali kapilari.

"Beonjača na jednom oku je bila potpuno krvava. Navodno je to često kod slučajeva porodičnog nasilja, kada je bilo davljenja", rekla je žrtva.

Njen drug je za BBC potvrdio da mu se ona požalila na napad u to vreme, te da je video kada joj je oko bilo krvavo.

Ona navodi da nije slučaj prijavila policiji i da se kaje zbog toga.

BBC navodi da znaju za pet slučajeva u Velikoj Britaniji koje je navodno Tejt davio tokom seksa.

Navode da je Tejt, kada su ga intervjuisali u junu prošle godine, demantovao da je ikada davio ili silovao nekog.

"Nikad nikog nisam povredio, nisam takav",govorio je Tejt.

"Lagao sam"

Endrju Tejt je pre nekoliko godina započeo svoj uspon kao influenser. Video snimci samoproglašenog mizoginiste na YouTube-u i TikToku, kao i objave na Tviteru, doneli su mu milione pratilaca širom sveta. Propovedao je da muškarci treba da dominiraju.

U jednom video snimku rekao je da su žene "suštinski lenje" i dodao: "Nema šanse da budete ukorenjeni u stvarnosti i da ne budete seksistički".

Vlasti u Velikoj Britaniji izdvojile su Tejta zbog efekta koji je imao u širenju mizoginije na internetu. Njegovi video snimci prikazivali su luksuzan život koji je tvrdio da vodi u Rumuniji. Veruje se da se sa bratom vratio na Balkan 2016. godine.

Obojica su vodila biznis sa veb kamerama u Lutonu gde su se žene dopisivale i skidale za novac.

Rumunija ima jednu od najvećih industrija veb kamera na svetu, sa preko pola miliona zaposlenih u sektoru. Prelazak braće tamo je očigledno doveo do toga da posao krene. U jednom trenutku, Endrju Tejt je tvrdio da zarađuje 400.000 funti mesečno od kamera i da je "75 žena radilo za njega na vrhuncu svega".

Međutim, kada je prošle godine razgovarao za BBC, umanjio je značaj ovih hvalisanja, tvrdeći da su to bila preterivanja i laži.

Posao sa zabavom za odrasle je ključan u krivičnom postupku koji je pokrenut protiv njih u Rumuniji.

Tužioci navode da su braća krijumčarila žene u zemlju – drugim rečima, vrbovali ih, organizovali njihov prevoz i obezbeđivali smeštaj u Bukureštu u svrhu eksploatacije. Dve žene navedene u predmetu dovedene su u Rumuniju iz Velike Britanije.

Druga Britanka, koja nije uključena ni u jedan pravni postupak, ispričala je za BBC svoje iskustvo rada za Tejtove. To je prvi put da je govorila javno.

Tvrdi kako se 2017. godine zabavljala sa Tristanom u Britaniji, te da ju je nagovarao da radi za njega i njegovog brata u Bukureštu. Devojka ima i dokaze da joj je kupio avionske karte za Rumuniju.

Ona je svesno pristala da ode i uđe u posao sa veb kamera. Opisala je uslove u kojima su ona i druge devojke živele i radile.

"Devojke su imale svoje sobe, ali to nije bio lični prostor. Sve je bilo Tristanovo i Endrjuovo, spavaće sobe u kojima su devojke radile bile su i spavaće sobe u kojima su braća spavala”, navela je.

Postojala su stroga pravila za sve žene, uz praćenje skoro svakog aspekta njihovog života.

Sličan opis dala je još jedna devojka koja je radila za njih u Rumuniji.

Manekenka Raluka kaže da je bila ne "Tejtovom meniju" 2021. Tvrdi da su kontrola i manipulacija igrali ključnu ulogu u njihovom biznisu.

Većina manekenki koje su radile za Tejtove su se zabavljale sa njima, tvrdi Raluka i navodi da su neke žene u Rumuniju doveli iz Britanije.

Rumunski tužioci kažu da imaju izjave tri žene koje opisuju da se osećaju "kontrolisanim" od braće. U spisima predmeta, neke od žena navode da im nije bilo dozvoljeno da napuštaju kuću same.

Kada je Endrju Tejt razgovarao za BBC prošle godine, on je negirao takve navode i tvrdio da su žene radile za sebe. Rekao je da je njegova uloga bila samo da im "pomogne da pronađu snimatelja".

Nekoliko dana po dolasku u Rumuniju, devojka kaže da je raskinula sa Tristanom Tejtom, ali tvrdi da ga to nije sprečilo da pokuša da ima seks sa njom.

"Rekla sam mu ne, jedno 10 do 15 puta da ne želim. Ali mi je stavio ruke oko grla i silovao", kaže ona.

Ona ga nije prijavila policiji.

BBC je razgovarao sa jednim od njenih prijatelja koji je rekao da je nakon što se Dejzi vratila u Veliku Britaniju bila uznemirena i rekla mu da je Tristan Tejt bio nasilan prema njoj.

Tristan Tejt nije želeo da komentariše ove navode.

(Telegraf.rs)

Video: Vila Endrjua Tejta: Snimak koji je okačio na društvene mreže

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA