Trgovao ljudima, seksualno zlostavljao, čak i decu: Uhapšen propovednik na Filipinima, krio se u bunkeru?

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Na Filipinima je uhapšen uticajni propovednik Apolo Kiboloj optužen za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, uključujući i dece, saopštile su danas filipinske vlasti.

Filipinski ministar unutrašnjih poslova Benjamin Abalos Mlađi objavio je na Fejsbuku da je Kiboloj negirao krivicu, ne precizirajući gde i kada je izvršeno hapšenje.

Više od 2.000 policajaca bilo je raspoređeno od prošlog meseca da bi bio izvršen pretres naselja u južnom gradu Davao u vlasništvu Kibolojeve crkve, Kraljevstvo Isusa Hrista (KOJC) pošto se sumnjalo da se on tamo krije u bunkeru, preneo je Rojters.

Portparol filipinske policije rekla je danas novinarima da je Kiboloj uhvaćen unutar naselja, ne iznoseći detalje.

Kiboloj i još četvorica saoptuženih su prevezeni vojnim avionom u glavni grad Manilu, navela je portparol.

Kiboloj je takođe na listi "najtraženijih" za hapšenje američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) na osnovu odvojenih optužnica za trgovinu ljudima i masovno krijumčarenje gotovine, a on je negirao da je počinio ta krivična dela.

On ima milione pristalica na Filipinima, gde crkveni lideri imaju veliki uticaj u politici, a i dugogodišnji je prijatelj bivšeg filipinskog predsednika Rodriga Dutertea.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ugandski restoran

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA