Banda provalnika bankomata uhapšena u Strazburu: Grupa od 13 muškaraca ukrala na stotine hiljada evra

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Francuska policija uhapsila je u Strazburu francusko-holandsku kriminalnu bandu koja je pljačkala po Evropi.

Kako prenose francuski mediji, radi se o grupi od 13 muškaraca, koji su navodno ukrali stotine hiljada evra. BFM TV je javila da je banda uhapšena u petak ujutro kada su se njeni članovi vratili iz pljačke bankomata u Nemačkoj.

Francuska televizija prenosi i da su osumnjičeni stari između 25 i 30 godina. Policija je nekoliko meseci pratila grupu, preneo je NL Tajms.

Prema francuskom listu "Parizijen", banda je delovala oko 12 puta u Nemačkoj i najmanje pet puta u Švajcarskoj pre nego što je svoje operacije preselila u Francusku.

U julu su dva bankomata dignuta u vazduh u Strazburu i okolini.

Policija je povezala napade na bankomate zbog načina na koji je banda delovala, pri čemu su se počinioci svaki put posle pljački udaljavali velikom brzinom. Navodi se da je najveći deo plena došao iz Nemačke, gde je 13 osumnjičenih raznelo najviše bankomata.

To je zato što se na bankomatima nalaze veliki iznosi, jer je gotovina i dalje glavni oblik plaćanja u Nemačkoj.

Zahvaljujući zajedničkoj istrazi francuske, nemačke i švajcarske policije, ozloglašena međunarodna banda je uhapšena, navodi holandski portal.

Članovi bande će najkasnije u utorak biti izvedeni pred sudiju u Nansiju. Tamo će biti odlučeno da li će im se produžiti istražni pritvor.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Uhapšena srpska banda koja je pljačkala vozače na putevima u Španiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA