Otac uhodio i ubio ćerku, pa sa njene kartice podigao novac za bekstvo: Ponašao se kao ljubomorni ljubavnik

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Tužilaštvo je u petak optužilo oca iz Jute za ubistvo, navodeći da je ubio svoju ćerku, zamenicu šerifa okruga Solt Lejk.

Hektor Ramon Martinez-Ajala priznao je u poruci koju je poslao svom bratu da je napravio "veliku grešku" pre nego što je sa bankovne kartice mrtve ćerke podigao novac i pobegao iz zemlje, tvrdi se u dokumentima.

Žrtva je Marbelja Martinez (25), objavila je policija, prenosi CNN.

Marbelja je u januaru počela da radi u zatvorskom odeljenju kancelarije šerifa okruga Solt Lejk. Živela je s ocem u Tueleu, zapadno od Solt Lejk Sitija, sve dok se nakon niza očevih opsesivnih poruka, nadzora i uhođenja nije preselila na nekoliko dana u hotel.

Tužilaštvo navodi da je uhođenje trajalo mesecima i da su tekstualne poruke optuženog više nalikovale ljubomornom ljubavniku nego ocu. Martinez je takođe pronašla vrećicu s njenim donjim rubljem u očevoj sobi.

Hektor (54) je sredinom jula postavio uređaj za praćenje u ćerkin auto i kasnije ga upotrebio kako bi pronašao nju i njenog partnera na planinarenju.

Kada se ujutro 31. jula vratila u kuću, otac ju je zadavio, rekli su istražitelji. Kamere na imanju su brzo onemogućene ili isključene, ali Martinez-Ajala je ostavio dosta digitalnih otisaka, uključujući podatke o lokaciji na njegovom telefonu i telefonu njegove ćerke, kao i tekstualnu poruku njegovom bratu tog popodneva, prema istražiteljima.

"Brate moj, znaš mnogo da te volim, napravio sam veliku grešku, neoprostivi greh, sada sam previše uplašen i ne znam šta da radim. Mislim da se više nikada neću vratiti", navodi se u poruci, prema dokumentaciji o optužbi.

Odleteo je u Kaliforniju, a zatim u Teksas, a onda je snimljen kako prolazi kroz carinu u nepoznatoj zemlji gde je koristio identifikaciju svog brata.

Telo devojke pronađeno je 1. avgusta u njenoj spavaćoj sobi nakon što je policija pozvana da je proveri.

Osim za ubistvo, Martinez-Ajala se tereti za krivična dela koja se odnose na ometanje pravde, krađu bankovne kartice i uhođenje, kao i za prekršajnu krađu identiteta.

Gde se trenutno nalazi optuženi za sada nije poznato, ali nije u SAD.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je muškarac ubio svoju suprugu pa izvršio samoubistvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA