Uhapšena 2 begunca sa nemačke psihijatrije, među njima i Bosanac: Pronađeni na neočekivanom mestu

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Nemačke vlasti saopštile su danas da su uhapšeni Denis Eler (31), državljanin Bosne i Hercegovine i Zećir Bećiri (27) ss Kosova nakon uspešne saradnje s turskim vlastima.

Reč je beguncima s nemačke psihijatrijske klinike u bavarskom Štraubingu koji su 17. avgusta s još dvojicom nemačkih državljana pobegli nakon što su inscenirali talačku krizu.

Naime, kako prenose nemački mediji, njih dvojica su locirana na potpuno neočekivanom mestu: migrantskom centru na tromeđi Turske, Grčke i Bugarske.

Dalje se navodi da su rukovodioci migrantskog centra u gradu Jedrene primetili dvojicu migranata s neobičnim poreklom, tačnije, nisu dolazili iz uobičajenih zemalja odakle je većina migranata.

Tek nakon što su ih legitimisali i detaljno proverili shvatili su da se radi o beguncima koje traže nemačke vlasti i da za njima postoji aktivna poternica.

Denis Eler je u subotu ujutru deportovan u Nemačku i već je sproveden u zatvor u Bavarskoj, dok se Bećiri nalazi u pritvoru gde čeka na deportaciju.

(Telegraf.rs / Avaz)

Video: Preskočili ogradu zatvora kao od šale: Bekstvo zatvorenika iz osiječkog zatvora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA