Sve više mladih u Evropi uključeno u terorizam putem društvenih mreža: Šokirali podaci najnovijih istraživanja

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sve više mladih u Evropi uključeno je u terorizam i radikalizaciju putem društvenih mreža, pokazuju najnovija istraživanja, a prema podacima Evropola tokom poslednje dve godine zabeleženo je četvorostruko povećanje broja napada i planiranih napada, objavio je NL Tajms.

Prema podacima Evropola, tokom poslednjih šest meseci, dve trećine od 61 uhapšenog osumnjičenog za terorizam bilo je mlađe od 19 godina.

Jedan od najmlađih osumnjičenih za terorizam je 14-godišnjak.

Razlog za tu zabrinjavajuću pojavu je internet gde deca mogu slobodno da pristupe sadržajima koji pozivaju na nasilje i napade, a državni tužioci i organi za zaštitu dece već dve godine primećuju trend porasta nasilja među mladima.

Prema podacima holandskog državnog tužilaštva, sve više maloletnika je osumnjičeno za desetine slučajeva teškog nasilja i terorizma tokom poslednje dve godine.

Holandski državni tužilac Dorijen Kardol rekao je da je broj takvih slučajeva alarmantan.

Tri koncerta američke pevačice Tejlor Svift u Beču, koja su bila planirana za početak avgusta, otkazana su zbog terorističke pretnje.

Prema austrijskim istragama, navodno je 19-godišnjak planirao da izvrši teroristički napad, a bio je član Islamske države (ID).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA