Poznato kako je umro kuvar sa superjahte koja je potonula: Njegovo telo prvo izvučeno nakon tragedije

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kuvar na superjahti "Bayesian", Rekaldo Tomas, umro je od davljenja, pokazala je obdukcija urađena na jednoj od sedam žrtava tragedije kod obale Sicilije, kada je jedrilica potonula.

U njegovim plućima pronađena je voda, što je znak da ju je kuvar sa Antigve udahnuo dok je pokušavao da izađe iz jedrenjaka koji je 19. avgusta potonuo u moru ispred Portičela, prenosi La Repubblica.

Tomas je jedini član posade koji je umro u nesreći kada je jahtu tajkuna Majka Linča pogodila oluja. U tragediji su živote izgubili i Linč i njegova ćerka Hana, kao i još četvoro ljudi.

Hannah and her father Mike Lynch Foto: Porodična arhiva

Kuvar je pronađen ispred trupa i njega su prvo izvukli ronioci Vatrogasne brigade.

Obdukcijom je potvrđeno da je preminuo od utapanja. Drugih povreda na telu nije bilo.

Da podsetimo, ranije ove nedelje su urađene obdukcije tela Linčovog advokata Krisa Morvila i njegove supruge Nade, i Džonatana Blumera i njegove supruge Džudi. One otkrivaju poslednje trenutke života putnika zarobljenih u olupini.

Obdukcije su otkrile da u njihovim plućina, dušniku i stomaku nije bilo vode, što dovodi do zastrašujuće mogućnosti da su bili pri svesti kada je jahta potonula. Oni su potrošili kiseonik iz vazdušnog mehurića koji je nastao kada je čamac potonuo. Prostor koji se brzo smanjivao kako su sekunde prolazile zbog nadolazeće vode i postajao sve toksičniji zbog povećanja ugljen-dioksida, prenela je ranije La Repubblica.

Testovi na telima četiri od sedam žrtava Bayesian potvrđuju da su umrle od "atipičnog utapanja". Takođe, na njihovim telima nisu pronađeni znakovi nikakvih povreda.

Svi su pronađeni u kabinama jahte dugačke 56 metara koja je potonula u noći 19. avgusta u Portičelu, nedaleko od Palerma.

Narednih dana treba da budu urađene obdukcije tela Majka Linča i njegove ćerke Hane, čime će proces obdukcije svih žrtava biti završen.

(Telegraf.rs)

Video: Izvučeno još jedno telo iz potonule jahte "Bayesian": Tragičan kraj potrage kod obala Sicilije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA