Potresne slike obišle svet: Uplakani otac oprašta se od porodice, za dan izgubio 3 ćerke i suprugu u Lavovu

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Hiljade ožalošćenih okupilo se u petak u gradu Lavovu na zapadu Ukrajine na sahrani žrtava ruskog raketnog napada u kojem je poginulo sedam osoba, uključujući majku i njene tri ćerke.

Grad je praktično stao dok su se ožalošćeni, od kojih su mnogi brisali suze, a neki držali suncokrete ili bukete, okupili ispred crkve u centru Lavova gde su se uzastopno održavale sahrane.

Smrti su ostavile dubok uticaj na Lavov, koji je uglavnom bio pošteđen najgorih napada koji obično ciljaju na infrastrukturu i fokusirani su sa većim intenzitetom na istoku zemlje.

Među ožalošćenima bio je i Jaroslav Bazilevič, koji je u napadu izgubio suprugu i tri ćerke.

Obučen u crno, dok su mu na licu još vidljive povrede od napada, ušao je u crkvu uz pomoć drugog muškarca i stajao ispred kovčega svoje supruge Jevgenije (43) i ćerki Emilije (7), Darine (18) i Jarine (21). Žrtve su bile obučene u tradicionalne haljine sa venčićima od cveća na glavama.

Lavov sahrana rat Ukrajina  Yaroslav Bazylevych Foto: Tanjug/AP

Stanovnici su se nizali ulicama Lavova dok su mrtvačka kola i druga vozila nosila žrtve do obližnjeg groblja, a pratilo ih je više desetina sveštenika i studenata obučenih u crno koji su nosili bele drvene krstove.


Podsetimo, napad se dogodio pre zore, a Rusi su žestoko bombardovali centar grada. Ranjeno je preko 50 civila, a brojne zgrade su urušene.

(Telegraf.rs)

Video: Ukrajinci srušili Putinu ključni most

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XXXL

    7. septembar 2024 | 13:18

    Hajde jednom iznenadote nas pa objavite neke žrtve koje su ubili Ukrajinci. Možda oni miluju ruske civile? To je kao u Hrvatskoj i Bosni. Samo su Muslimani i Hrvati imali civilne žrtve. Srbi su legitimna meta. Sramota. Privatno navijajte za koga hoćete, ali ako želite biti prave novine, morate biti objektivni. Navijački samo gubite na kvalitetu. Dovoljne su tajkunske novine i TV. Želite biti kao oni?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA