Pozira sa puškom, na licu ima krv: Kruži jeziva fotografija dečaka osumnjičenog za ubistvo četvoro u školi

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Dečak, osumnjičen za ubistvo dvoje dece i dvoje nastavnika u srednjoj školi u Džordžiji ove nedelje, snimljen je kako pozira krvav i sa puškom u rukama tokom lova prošle godine, dok se njegov otac hvalio da je "pakleni strelac".

Učenici škole u Apalači u Džordžiji morali su da beže iz zgrade u sredu ujutru kada su ispaljeni meci. Kolt Grej (14) osumnjičen je da je ubio četvoro ljudi i odveden je u pritvor.

Na društvenim mrežama sada kruži slika na kojoj Grej pozira sa AR-15 puškom tokom lova sa ocem Kolinom.

Na slici se vidi kako dečak drži oružje u rukama, na licu mu je navodno krv, dok se njegov otac hvali da je "pakleni strelac", prenosi Daily mail.

Colt Gray Gray's father Colin Foto: Barrow County Sheriff's Office

"Zapamti da je još uvek napunjena. Lepo, nagni se dole i drži tu glavu gore, da vidim šta imaš jutros. Prilikom tvog prvog lova na jelenne, neverovatan pogled na sina, kakav pakleni strelac. U fotografiji na mom telefonu vidite ga sa krvlju na obrazima od pucanja u prvog jelena. Bio je to najbolji dan ikad", rekao je navodno tada otac.

Ovi citati su se pojavili u trenutku kada je FBI istražio tadašnjeg 13-godišnjaka koji je rekao da su intervjuisali njega i njegovog oca pre godinu dana, nakon pretećih postova na društvenim mrežama koje je objavio tinejdžer.


FBI je prošle godine upozorio škole na osumnjičenog, objavljeno je u saopštenju agencije.

FBI je naveo da je njegov Nacionalni operativni centar za pretnje upozorio lokalne organe za sprovođenje zakona u maju 2023. nakon što je primio anonimne dojave o "onlajn pretnjama da će se izvršiti pucnjava u školi na neidentifikovanoj lokaciji i vremenu".

Agencija je rekla da su u roku od 24 sata istražitelji otkrili da pretnje dolaze iz Džordžije.

Šerifovi zamenici su intervjuisali dečaka i njegovog oca, koji su "izjavili da ima lovačko oružje u kući, ali subjekt nije imao pristup njima bez nadzora", saopštio je FBI.

Osumnjičeni, koji je u to vreme imao 13 godina, negirao je pretnje putem interneta i zvaničnici su "upozorili lokalne škole da nastave da ga prate".

"U to vreme nije postojao verovatan razlog za hapšenje ili preduzimanje bilo kakve dodatne akcije za sprovođenje zakona na lokalnom, državnom ili federalnom nivou", dodaje se u saopštenju FBI.

(Telegraf.rs)

Video: Uviđaj nakon pucnjave u gimnaziji u Sanskom Mostu: Policija sve blokirala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA