Ljubavnica razotkrila aferu s ministrom iz Italije: On plakao na TV-u, sve priznao, pa se izvinio dvema ženama

 
A. M.
A. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 3

Italijanski ministar kulture Đenaro Sanđulijano već je danima glavna tema lokalnih medija zbog nedavno otkrivene bračne afere.

Uplakani službenik na nacionalnoj televiziji je priznao da su glasine istinite i podneo je ostavku. Oženjeni 62-godišnjak rekao je da je letos prekinuo aferu s 20 godina mlađom modnom preduzetnicom.

U petak je predao ostavku te poručio da posao ministra kulture "ne može biti okaljan tračevima" i zakleo se da će sudski goniti one koji su širili "lažne vesti" o njemu.

Premijerka Đorđa Meloni naglasila je da se Sanđulijano poneo "transparentno i pošteno".

Ljubavnica mu je bila 41-godišnja Marija Rozarija Boča koju Italijani vide kao prezrenu ženu koja traži osvetu, ili je pak postavljaju u ulogu feministkinje koja se suprotstavila moćnom muškarcu koji ju je odbacio.

Kako god se osećali, o skandalu svi pričaju, a neki su komentari poprilično oštri, npr. jedan je prozvao bivšeg ministra da se ponaša "više kao takmičar Ostrva ljubavi nego osoba zadužena za brigu o jednoj od najbogatijih kulturnih baština na svetu", piše Sky News.

Ne radi se o prvom seksualnom skandalu u Italiji, zemlji koja je poslala porno zvezdu u parlament i godinama pričala o Berluskonijevim zabavama, ali način na koji je ova afera izašla u javnost prilično je zanimljiv.

Sve je počelo kada je Boča putem Instagrama zahvalila Sanđulijanu što ju je imenovao na konsultantsku poziciju u ministarstvu. Iz ministarstva su pak porekli da je Boča dobila posao i počeli da ispituju njen odnos s ministrom. Ona je imala odgovor na sve - dala je uvid u mejlove i počela na društvenim mrežama da objavljuje fotografije događaja kojima je prisustvovala s ministrom, koje su dokazale da je imala pristup kancelarijama i dokumentima ministarstva.

Nakon nekog vremena, ministar je u informativnoj emisiji državne televizije priznao aferu.

"Prva osoba kojoj se moram izviniti je izvanredna osoba, moja žena" jedva je izgovorio, pa dodao, "Onda se izvinjavam Đorđiji Meloni, koja mi je verovala, što sam osramotio nju i vladu".

Uprkos svemu, Sanđulijano je insistirao da nije napravio ništa pogrešno u vezi svojih javnih dužnosti, da nije trošio javni novac na putovanja s Bočom i da joj nije zbog njihove veze dao ulogu u ministarstvu.

Gennaro Sangiuliano Foto: Tanjug/AP

Naveo je da je "razmatrao" da je zaposli na poziciju neplaćenog konsultanta za ministarstvo, ali da se predomislio kako bi izbegao konflikt interesa.

Boča pak ima drugu priču.

Ona kaže da su putovanja na koja je išla s ministrom bila deo njenog tada još neformalnog konsultantskog posla i da je za njih platilo ministarstvo. Tvrdi da je službeni auto sa šoferom nju i Sanđulijana jednom vozio na koncert grupe Coldplay. Ljubavnica je naletela na kritike jer je bez znanja ministra snimala njihove razgovore, a snimala je i unutar zgrade parlamenta, što je strogo zabranjeno, koristeći kameru skrivenu u Ray-Ban naočarama.

Boča je na temelju snimaka razgovora optužena i da je planirala da naudi vladi, ali odgovorila je da je samo nastojala da se zaštiti od moćnog muškarca.

U intervjuu za lokalne novine kazala je da je sve počelo sredinom jula kada joj je ministar uputio rečenicu koja ju je pogodila.

"Rekao mi je: Ja sam ministar, ja sam muškarac, ja predstavljam institucije i niko neće verovati tebi", otkrila je. Ovo je, inače, prva ostavka u desnoj vladi koju je sastavila Meloni i ne čini se da će zapretiti njenoj stabilnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Evropa na udaru nevremena: U Mađarskoj na snazi zaštita od poplava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    7. septembar 2024 | 10:21

    Ministar nije podneo ostavku zato sto je lose radio svoj posao za sta je izabran. Nego zato sto je van ministarstva imao vezu i sto je hteo da okonca u vezu. Da je drzava ozbiljna bi zastitila ministra, ne bi ostavku prihvatila a gospodju bi procesuirala za ucenjivanje, tajno snimanje, itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA