Šefovi CIA i MI6 uputili veoma jasnu poruku o Ukrajini

 
I. Ć.
I. Ć.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Šefovi CIA i MI6: Podrška Ukrajini važnija nego ikad

Šefovi CIA i britanske Tajne obaveštajne službe (MI6), Vilijam Berns i Ričard Mor, danas su poručili da je ''održavanje kursa'' kada je u pitanju podrška Ukrajini u ovom trenutku važnija nego ikad, obećavši da će nastaviti saradnju na ovom polju.

Oni su to naveli u zajedničkom članku za Fajnenšl tajms, prenosi Rojters.

''Partnerstvo leži u srcu posebnog odnosa između naših zemalja“, napisali su oni, napominjući da su njihove agencije pre dve godine obeležile 75 godina partnerstva.

Berns i Mor su istakli da američka i britanska špijunska agencija ''zajedno stoje u otporu agresivnom ratu Rusije i (ruskog predsednika Vladimira) Putina protiv Ukrajine''.

''Održavanje kursa (u Ukrajini) je značajnije nego ikad. Putin neće uspeti da uništi suverenitet i nezavisnost Ukrajine“, rekli su oni.

Oni su takođe napomenuli da će njihove agencije nastaviti da pomažu ukrajinskoj obaveštajnoj službi, kao i da će raditi na sprečavanju ''nepromišljene kampanje sabotaže širom Evrope od strane ruske obaveštajne službe“ i njene ''cinične upotrebe tehnologije“ za širenje dezinformacija.

Berns i Mor su istakli da su reorganizovali svoje obaveštajne agencije kako bi se prilagodili usponu Kine, koji su nazvali ''glavnim obaveštajnim i geopolitičkim izazovom 21. veka“.

Kako su naveli, agencije su ''iskoristile naše obaveštajne kanale da podstaknu deeskalaciju“ na Bliskom istoku, i rade na primirju u Gazi koje bi moglo da okonča ''užasan gubitak života palestinskih civila“.

Berns je takođe glavni američki pregovarač u pregovorima za postizanje sporazuma o miru u Pojasu Gaze, podseća britanska agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Evropa na udaru nevremena: U Mađarskoj na snazi zaštita od poplava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baron

    7. septembar 2024 | 09:32

    Ovi ‘ladno znaju da gube ukrajinci, i umesto da sredjuju mirovne pregovore, gde ce da prepisu rusiji taj donbas, oni im jos salju oruzje, da bi odugovlacili poraz i poslali jos nekoliko ukrajinaca i rusa u smrt

  • Nikolas

    7. septembar 2024 | 09:11

    RAT DO POSLEDNJEG UKRAJINCA A POSLE CE GURNUTI POLJAKE I RUMUNE U RAT PROTIV RUSIJE DOK NEZARATE SA KINOM NATO FASISTI !!!

  • KKK

    7. septembar 2024 | 09:42

    Izgleda da im je Vladimir opet pomrsio racune !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA