Novi detalji o islamisti poreklom iz BiH: Roditelji prijavili da je nestao, a oružje platio 400 evra

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Nakon što je juče sprečen teroristički napad u centru Minhena, a čiji je neposredni izvođač trebalo da bude Emre I. (18), Austrijanac poreklom iz Bosne i Hercegovine, mediji su počeli da objavljuju sve više detalja o njegovom životu, kao i o napadu koji je planirao da izvrši.

Kako je naveo nemački "tag24.de", Emre I. je u ponedeljak počeo da radi na novom radnom mestu. Međutim, kako se u četvrtak nije pojavio na poslu, njegovi roditelji su kontaktirali policiju i prijavili njegov nestanak. Sve to se dešavalo u momentu pucnjave u Minhenu, o kojoj roditelji nisu ništa znali, prenele su "Nezavisne novine".

U saopštenju austrijskog Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da je njegov otac navodno imao osećaj da Emre ima određenih psihičkih problema, zbog čega je nastojao da stupi u kontakt sa psihologom.

Prema informacijama austrijskih medija, Emre I. nije smatran “klasičnim teroristom", sve do prošlog proleća redovno je pohađao srednju školu gde su ga smatrali dobrim i inteligentnim đakom.

Franc Ruf, direktor za javnu bezbednost pri austrijskom Ministarstvu unutrašnjih poslova rekao je da Emre I. oružje, tačnije jednu stariju verziju karabina, kupio dan pre planiranog napada od jednog kolekcionara kojeg je kontaktirao preko onlajn platforme. Oružje je platio 350 evra, bajonet 50 evra i municiju još dodatnih 50 evra.

Podsećamo, Emre I. je osumnjičen za pucnjavu u blizini izraelskog konzulata u Minhenu, a ubijen je u razmeni vatre sa policijom. Osumnjičeni se juče dovezao do Dokumentacionog centra nacionalsocijalizma, otvorenog 2015. noseći staru verziju karabina i potom pucao na obližnju policijsku stanicu.

Incident se desio na godišnjicu napada tokom Olimpijade 1972. kada su palestinski teroristi ubili 11 izraelskih sportista u Minhenu.

(Telegraf.rs)

Video: Brutalna nemačka policija hapsila u centru Berlina, jer demostranti ne poštuju mere

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA