Pravoslavni sveštenik preko pola veka zlostavljao suprugu: Žena vodila dnevnik mučenja, mučio i decu

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Javnost u Grčkoj je potresao jeziv slučaj porodičnog nasilja nakon što je otkriveno da je jedan sveštenik Grčke pravoslavne crkve više od 50 godina zlostavljao svoju suprugu.

Žrtva (64) vodila je dnevnnik mučenja, koje je počelo kada je ona imala samo 14 godina. Sveštenik čiji identitet nije naveden sada ima 74 godine, prenneo je portal "Protothema".

Slučaj se dogodio u Hanji (Krit), a sveštenik je kako se navodi zlostavljao i sopstvenu decu. Slučaj je prijavljen vlastima i tužilaštvo je pokrenulo istragu. Sud je doneo odluku o zabrani prilaska za sveštanika. Istovremeno, crkvene vlasti se nisu oglašavale i on je nastavio da neometao obavlja svoje dužnosti.

Žrtva je nadležnima otkrila da od 14. godine trpi nasilje, ljubomorne scene, silovanje, ispade ljutnje, pretnje i verbalno zlostavljanje. Žrtva je vodila dnevnik mučenja i svega šta je preživela. To su otkrila deca koja su pronašla dnevnik kada im je majka bila u bolnici.

Kada su je suočili sa dnevnikom majka je deci sve priznala i zatražila je od njih da joj pomognu da pokrene sudski postupak protiv muža i njihovog oca.

U julu kada je slučaj pokrenut pred tužilaštvom, ćerka je tužila oca sveštenika za nasilje u porodici i uvredu seksualnig dostojanstva.

(Telegraf.rs)

Video: Jedna od najlepših plaža u Grčkoj nalazi se na Kritu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA