Pretužno: Slomljenog oca pridržavali na sahrani supruge i tri ćerke koje su stradale u ruskom napadu

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Više hiljada žitelja Lavova, grada na zapadu Ukrajine, okupilo se danas na sahrani sedmoro nastradalih u ruskom vazdušnom napadu. Među žrtvama se nalaze majka i njene tri ćerke, dok je suprug i otac, jedini član porodice koji je preživeo.

U razornom raketnom napadu koji je usledio u zoru, ranije ove nedelje, u istorjskom centru grada, ranjeno je nekoliko desetina civila. Kako je prenela agencija AP, život u gradu danas je gotovo potpuno stao. Mnogi od okupljenih su plakali. Ispred crkve u centru grada, gde je održano opelo, okupio se veliki broj ljudi.

Lavov je do sada bio pošteđen snažnih ruskih napada, koji su uglavnom bili kocentrisani na istok Ukrajine. Dok su okupljeni posmatrali bolni prizor, Jaroslav Bazilevič, koji je izgubio suprugu i tri ćerke, prisustvovao je sahrani u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla

Bio je obučen u crno, na licu je imao tragove od eksplozije. On je u suzama stajao dok ga je pridržavao jedan muškarac nad belim kovčezima u kojima su se nalazila tela njegove supruge Jevgenije (43) i ćerki Emilije (7), Darine (18) i Jarine (21), koje su bile obučene u tradicionalnu nošnju s vencima od cveća na glavama.

Opelo je održalo nekoliko sveštenika. Na obližnjem spomen obeležlju, sveće su gorele pored plišanog medvedića i drugih ličnih stvari žrtava, ispod plakata s crno-belim fotografijama nastradalih.

"Rusija u centru Evrope istrebljuje cele porodice Ukrajinaca. Rusi ubijaju našu decu, našu budućnost", napisao je Andrij Sadovi, gradonačelnik Lavova u objavi na internetu.

Marta Kuzi, vanredna profesorka na Ukrajinskom katoličkom univerzitetu, gde je 18-godišnja Darina bila studentkinja, deli isto mišljenje.

"Darina predstavlja generaciju koja je imala misiju da obnovi Ukrajinu. Bila je dete koje je odrastalo uz rat, to je deo njenog celog svesnog života", rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Video: Protesti u Francuskoj zbog rata u Ukrajini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA