Erupcija oduševljenja među podanicima britanske krune: Oglasila se princeza Kejt

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Princeza od Velsa je danas podelila ličnu poruku na društvenim mrežama u kojoj je izrazila da se raduje saradnji sa novim glavnim izviđačem Velike Britanije, Dvejnom Fildsom.

Kraljevski fanovi su bili oduševljeni kada su pročitali objavu na X-u, nedugo nakon 13 časova, koju je napisala Kejt, koja je zajednički predsednik Izviđačke asocijacije. Poruku je potpisala svojim prepoznatljivim slovom "C".

"Oduševljena sam što mogu da poželim dobrodošlicu Dvejnu Fildsu kao novom glavnom izviđaču UKjedinjenog kraljevstva. Izviđači su neverovatna organizacija koja podučava životne veštine i čini veliku razliku za mlade ljude širom zemlje. Radujem se saradnji s tobom! C."

Princeza je bila podvrgnuta hemoterapiji nakon što je u martu otkrila da boluje od raka, zbog čega se povukla sa javnih dužnosti.

Nakon njene današnje objave, kraljevski podanici su rekli da je "divno čuti nešto od princeze od Velsa", dok je jedan to opisao kao "prelepu poruku od Ketrin".

Kejtina poslednja lična poruka na X-u bila je o Paraolimpijadi 28. avgusta, u zajedničkoj objavi sa Vilijamom, u kojoj je napisano: "Radujemo se još nekoliko nedelja neverovatnog sporta! Želimo puno sreće našim britanskim paraolimpijskim sportistima i svim takmičarima na OI Pariz 2024. W & C."

Poslednja lična poruka koju je Kejt sama objavila bila je o teniskoj zvezdi Endiju Mareju 6. jula, kada je napisala: "Neverovatna karijera na Vimbldonu je došla do kraja. Trebalo bi da budeš veoma ponosan, Endi Marej. U ime svih nas, hvala ti!"

Kejtina najnovija poruka dolazi samo dan nakon što je njen suprug, princ Vilijam, prvi put u javnosti pokazao svoju letnju bradu, tokom posete izložbu o beskućništvu.

Princ je debitovao sa svojim novim izgledom u onlajn videu sa Kejt u avgustu, kada su pohvalili postignuća nacionalnih sportista nakon Olimpijskih igara u Parizu.

Kejt Midlton i Vilijam , deca  balkon Foto: London News Pictures/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Juče je brada bila i dalje prisutna dok je obilazio izložbu "Beskućništvo: Preoblikovano", u galeriji Sači u Londonu, koja ima za cilj da pruži novi pogled na ovaj problem.

Što se tiče Fildsa, koji je prvi crni Britanac koji je stigao do Severnog pola, sinoć je najavljen kao novi glavni izviđač Velike Britanije.

Obećao je da će pokazati da je izviđačka grupa "porodica za apsolutno svakoga" i da će privući nove zajednice koje su možda bile odbijene "mnogo starim idejama" o izviđaštvu – poput onih u gradovima u unutrašnjosti.

Ovaj avanturista će naslediti TV zvezdu Ber Grilsa, koji je imenovan za glavnog izviđača 2009. godine u dobi od 34 godine, čime je postao najmlađi u toj ulozi u Velikoj Britaniji.

Rođen na Jamajci, Filds je došao u Veliku Britaniju sa šest godina.

Postao je prvi crni Britanac koji je stigao do Severnog pola 2013. godine, a od tada je imao uspešnu karijeru u avanturizmu i na televiziji, vodeći emisije na Channel 5, Disney+ i National Geographic.

To je uključivalo rekreiranje ekspedicija na Antarktiku kapetana Roberta Falkuna Skota, Ser Ernesta Šekltona i Roalda Amundsena zajedno sa Benom Fogleom za televizijsku seriju iz 2023. godine.

Fild (41) je zvanično postavljen za glavnog izviđača juče u Izviđačkom parku u severoistočnom Londonu, gde je kao dete proveo vreme u mladim izviđačima.

Rekao je da se nada da će biti uzor novoj generaciji izviđača i podstaći nove zajednice da se pridruže grupi koju je 1907. osnovao Ser Robert Bejden-Pauel sa kampom od 20 dečaka na ostrvu Braunsi u luci Pul.

Glavni izviđači se imenuju na mandat od pet godina, ali mogu služiti i duže. Filds će biti 11. osoba koja drži tu titulu.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA