"Tata je otišao u toalet u pabu, ali se nije vratio": Posle 56 godina istina otkrivena zahvaljujući - čarapi

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Alfred Svinskou je nestao nakon što je svom sinu dao 10 šilinga za poslednju rundu u pabu "Miner's Arms" u Pinkstonu, Derbišir, u januaru 1967. godine.

Ta misterija bila je toliko strašna da većina porodice Rasela Lou bridža nikada nije želela ni da je spomene.

Odrastajući, znao je da nikada ne sme spominjati šta se desilo njegovom nestalom dedi, Alfredu Svinskouu, koji je tada imao 54 godine, a koji je jedne hladne noći u januaru 1967. dao svom sinu Gariju 10 šilinga za poslednju rundu, otišao do spoljnog toaleta lokalnog paba – i nestao bez traga.

Većina je mislila da je ponosni rudar iz Derbišira koji se bavio i trkama golubova – zbog čega je dobio nadimke "Vrabac" i "Šampion trkačkih golubova Pinxtona" – koji se nedavno razveo od svoje supruge nakon dugog braka, jednostavno pobegao od nje i njihove šestoro dece.

Samo Gari, Raselov ujak i poslednja osoba koja je videla Alfreda u pabu "Miner's Arms" u selu Pinkston, nikada nije poverovao da bi on napustio svoju porodicu i nikada nije prestao da se nada da će ponovo videti svog oca – sve do svoje smrti 2012. godine.

Kada je Gari umro, Rasel, sada 61-godišnjak, koji je imao samo četiri godine kada je Alfred nestao, mislio je da nikada neće otkriti istinu. A onda, dok je pregledao društvene mreže i naišao na objavu policije o telu koje je iskopano na polju jednog farmera, prepoznao je jednu od davno izgubljenih dedinih čarapa od pre 56 godina.

Bio je to šokantan početak godine koja je razjasnila decenije neizvesnosti – ali je ostavila i mnoga pitanja na koja se plaši da nikada neće dobiti odgovor.

Sa zaustavljenom policijskom istragom i istragom o dedinoj smrti, koja je upravo odložena, Rasel sada upućuje poslednji poziv za informacije pre nego što se slučaj zauvek zatvori.

Sudbina Alfreda Svinskoua ostala bi izgubljena u istoriji da farmer nije iskopao jarak pored šumarka uz svoje polje u Saton-in-Ešfildu, u aprilu prošle godine, kako bi sprečio vozače motora da uništavaju njegovu zemlju.

Pozvao je policiju nakon što su ljudske kosti i odeća muškarca, zakopane 1,8 metara ispod zemlje, počele da ispadaju iz kandži njegovog bagera. Kasnija istraga pokazala je da je muškarac, koji je još uvek imao pre-decimalni novac u svom džepu, brutalno ubijen.

Rasel, koji živi nekoliko kilometara od polja i prolazio je pored njega stotinama puta, seća se: "U početku nisam obraćao mnogo pažnje, ali onda je policija objavila fotografiju para različitih čarapa i imao sam neverovatno sećanje, posebno na crnu čarapu."

"Odjednom sam se setio kako sam kao dete navlačio dedinu čarapu tako da mi je peta došla do kolena. Pozvao sam policiju, uzeli su uzorak mog DNK i tada smo saznali da je to zaista Alfred. Bio sam šokiran i zaprepašćen."

"Pokazalo se da je nosio različite čarape te noći. Moja prva misao je bila: 'Jadnik, ostavio je ženu i bio je u lošoj situaciji, stanovao je kod nekoga i nije bio na vrhu liste za pranje.' Ili je možda na samo jedno stopalo navukao dve čarape, s obzirom na to da je bila zima."

U toku je istraga tragičnih okolnosti koje su dovele do Alfredovog nestanka i eventualnog otkrića njegovih posmrtnih ostataka, dok porodica traži odgovore i pravdu za ovu misterioznu smrt.

(Telegraf.rs)

Video: Hezonja otkrio da li vidi sebe u Partizanu: Nikad nisam pričao s nekim telefonom kao sa Željkom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA