Oglasila se majka mladića (18) bosanskih korena, osumnjičenog za napad u Minhenu: "Sin mi je mrtav jer..."

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 21

Majka Emra I. (18), koji je osumnjičen za organizaciju terorističkog napada u Minhenu, oglasila se ispod fotografije svog sina i navodno napisala komentar koji je ubrzo izbrisala.

"Sin mi je mrtav samo zato što je krivo skrenuo", napisala je navodno majka na Fejsbuku ispod slike sina Emra.

Kako piše Bild, mladić iz Austrije, bosanskih korena, ispalio je devet do deset hitaca nakon što su ga policajci otkrili u blizini nacističkog dokumentacionog centra i izraelskog konuzulata.

Policija je uzvratila vatru, a istražitelji veruju da je u pitanju pokušaj terorističkog napada.

Komšije za mladića imaju samo reči hvale, kao i za celu porodicu, a ceo događaj ih je malo reći "šokirao". Oni kažu da su divna porodica i da su se lepo "integrisali u austrijsko društvo".

Austrijski novinari su u neposrednom komšiliku sreli dvojicu tinejdžera koji su rekli da kod ubijenog nikada nisu videli naznake radikalizacije ili ih nije pokazivao.

“Bio je zabavan, ostao sam u šoku kada sam čuo da je radikalizovan. Ne znam, možda je bio u nekim Telegram grupama, ali to sad niko ne zna. Ovako nije pokazivao da je radikalan”, rekao je jedan od tinejdžera.

Njegovo mišljenje dele i ostale komšije koje smatraju da je cela porodica bila prijateljski nastrojena.

Podsetimo, Emre I. je osumnjičen za pucnjavu u blizini izraelskog konzulata u Minhenu, a ubijen je u razmeni vatre sa policijom.

Osumnjičeni je došao do Dokumentacionog centra nacionalsocijalizma i sa sobom je nosio dugačak pištolj. Potom pucao na obližnju policijsku stanicu.

Incident se desio na godišnjicu napada tokom Olimpijade 1972. kada su palestinski teroristi ubili 11 izraelskih sportista u Minhenu.

(Telegraf.rs)

Video: Strašna saobraćajna nesreća u Nemačkoj: Kamion naleteo na konvoj američke vojske, ima povređenih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    6. septembar 2024 | 14:22

    Kako izgleda kada puno skrene!?

  • febo

    6. septembar 2024 | 14:08

    Ma stvarno divni,nema sta

  • Lucifer

    6. septembar 2024 | 14:21

    Kada ljude koji loše čine toliko hvale šta se dešava sa onima koji naprave dobro delo.da ne misle ljudi da je pucanje na policiju humano delo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA