Muškarac tri sata nasumično pucao i ubio 81 životinju: U kući pronađen neverovatan arsenal oružja i municije

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Muškarac iz Kalifornije je uhapšen nakon što je navodno nasumično pucao i ubio više od 80 životinja u vinogradu.

Kancelarija šerifa okruga Monterej počela je da prima pozive o ispaljenim hicima nešto pre 3.30 ujutru u utorak, u području Ejveri Lejna. Policajci su pojurili na lice mesta i čuli pucnjeve, ali zbog mraka i guste vegetacije nisu odmah uspeli da pronađu napadača. Izdat je nalog ljudima koji žive u blizini da ostanu, a uz pomoć drona lociran je osumnjičenog i očigledno slupano vozilo, javlja Law&Crime.

Specijalna jedinica SWAT iz okruga Monterej prišla je osumnjičenom u oklopnom vozilu i uhapsila 39-godišnjeg Visenta Džozefa Aroja iz Salinasa.

Policija je pretražila područje i pronašla 81 mrtvu ili smrtno ranjenu životinju, uključujući minijaturne konje ponije, koze, zečeve, zamorce, kokoške, patke i druge vrste ptica. Životinje koje su preživele prevezene su u veterinarsku kliniku, ali su zbog teških povreda morale biti uspavane, rekli su zamenici šerifa.

Vlasti su takođe pronašle nekoliko pušaka, sačmarica i pištolja, uključujući i ilegalno automatsko oružje, kao i nekoliko praznih i napunjenih okvira za municiju, saopštila je policija.

Arojo je prvobitno optužen za namerno pucanje iz vatrenog oružja uz krajnju nepažnju, okrutnost prema životinjama, ilegalno posedovanje automatskog oružja i posedovanje vatrenog oružja kao prethodno osuđeni prestupnik, između ostalih optužbi. Prvobitno mu je određena kaucija od 50.000 dolara.

Međutim, kada su detektivi izvršili pretres njegove kuće, navodno su pronašli još sedam komada oružja, uključujući i vatreno oružje bez serijskog broja, poznato kao "duh-pištolj", kao i oko 2.000 metaka. Kaucija je zbog toga povećana na milion dolara.

"Nema sumnje da je nalog koji su izvršili naši zamenici i detektivi, a koji je rezultirao zaplenom ovog dodatnog oružja, učinio našu zajednicu sigurnijom", rekla je Tina Nieto, šerif okruga Monterej.

"Uverena sam da smo sprečili da se dogodi još jedna tragedija u budućnosti", zaključila je ona.

(Telegraf.rs)

Video: Pomislili su da je ogromni pacov, zapravo će vam ulepšati dan: Maznula je keksić i zaplivala Tamišem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    7. septembar 2024 | 08:04

    Која је разлика између овог убице и ловаца ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA