Stigla još dva nalaza obdukcije žrtvi preminulih u potonuću superjahte milionera kod Sicilije

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Četiri osobe koje su poginule kada je Bajezijanska superjahta potonula prošlog meseca kod obala Sicilije ugušile su se nakon što je kiseonik iscrpljen u džepu vazduha u kome su bili zarobljeni, javila je italijanska novinska agencija Ansa.

Izvršni direktor bankarstva Džonatan Blumer, njegova supruga Džudi Blumer, advokat Kris Morvilo i njegova supruga Neda Morvilo bili su među sedmoro ljudi koji su izgubili živote kada se brod potonuo tokom nasilne oluje.

Obdukcija je pokazala da niko od njih nije imao vodu u plućima, što sugeriše da se, prema izveštajima, nisu udavili.

U incidentu su poginuli i britanski tehnološki preduzetnik Majk Linč, njegova 18-godišnja ćerka Hana Linč i kuvar jahte Rekaldo Tomas.

Grupa je putovala na jahti nakon što je gospodin Linč ranije ove godine u Sjedinjenim Državama oslobođen optužbi za prevaru.

Istražitelji veruju da je kabina u kojoj su njih četvorica pronađena ispunjena ugljen-dioksidom jer se snabdevanje kiseonikom smanjilo, što je dovelo do njihove smrti, piše BBC.

Prema italijanskim medijima, ronioci koji su učestvovali u izvlačenju tela pronašli su žrtve na levoj strani kabina, što ukazuje da su pokušavali da dođu do poslednjih preostalih vazdušnih džepova dok se brod naginjao udesno tokom potonuća.

Majk Linč Foto: BEN GURR / AFP / Profimedia

Na četiri žrtve takođe nije bilo znakova spoljašnjih povreda.

Očekuje se da će preostale obdukcije i to - Majka Linča i kuvara Rekalda Tomasa, biti obavljene danas, a ćerke Hane u subotu.

(Telegraf.rs)

Video: Izvučeno još jedno telo iz potonule jahte "Bayesian": Tragičan kraj potrage kod obala Sicilije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA