Ovo je mladić (18), poreklom iz BiH, koji je pokušao da izvede napad u Minhenu: "Oni su bili divna porodica"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Nakon što je Emre I. (18), Austrijanac, poreklom iz BiH, pokušao da izvede teroristički napad u Minhenu, policija je otišla u njegovu kuću u Nojmarktu gde je mladić živeo sa porodicom.

Komšije za mladića imaju samo reči hvale, kao i za celu porodicu, a ceo događaj ih je malo reći "šokirao". Oni kažu da su divna porodica i da su se lepo "integrisali u austrijsko društvo".

Austrijski novinari su u neposrednom komšiliku sreli dvojicu tinejdžera koji su rekli da kod ubijenog nikada nisu videli naznake radikalizacije ili ih nije pokazivao.

“Bio je zabavan, ostao sam u šoku kada sam čuo da je radikalizovan. Ne znam, možda je bio u nekim Telegram grupama, ali to sad niko ne zna. Ovako nije pokazivao da je radikalan”, rekao je jedan od tinejdžera.

Njegovo mišljenje dele i ostale komšije koje smatraju da je cela porodica bila prijateljski nastrojena.

Njegovi roditelji su se navodno pre par godina doselili u ovo novo stambeno naselje, koje je par kilometara udaljeno od starog centra Nojmarkta.

Reč je o porodičnim kućama koje odišu idilom. Ovde uglavnom žive dobro situirani građani. Od komšija se moglo čuti da je njihova kuća u neposrednoj blizini vrtića i škole, a da majka u naselju drži frizerski salon. Emre je imao i mlađeg brata.

David Eger Krancinger, gradonačelnik Nojmarkta i regionalni lider partije SPÖ takođe je šokiran razvojem događaja.

Pucnjava ispred Dokumentacionog centra nacizma u Minhenu Foto: Tanjug/AP

"Mislim da je ceo grad u šoku, to samo dokazuje kako terorizam može biti među nama, a da nismo ni svesni. Ovde nema mesta za ekstremiste", rekao je gradoačelnik.

Podsetimo, Emre I. je osumnjičen za pucnjavu u blizini izraelskog konzulata u Minhenu, a ubijen je u razmeni vatre sa policijom.

Pucnjava ispred Dokumentacionog centra nacizma u Minhenu Foto: Tanjug/AP

Osumnjičeni je došao do Dokumentacionog centra nacionalsocijalizma i sa sobom je nosio dugačak pištolj. Potom pucao na obližnju policijsku stanicu.

Incident se desio na godišnjicu napada tokom Olimpijade 1972. kada su palestinski teroristi ubili 11 izraelskih sportista u Minhenu.

(Telegraf.rs)

Video: Glišović: Groblje za kućne ljubimce ima 839 grobnih mesta,Park sećanja, rozarijume

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA